„Tai bus katastrofa 3 miestams“. Kodėl būtina išlaikyti Bachmutą (Video)  ()

Bachmuto kryptimi vyksta vienos aršiausių ir ilgiausių kovų nuo plataus masto Rusijos invazijos pradžios. Jo išlaikymas yra svarbus aspektas politiniu ir humanitariniu požiūriu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „24 kanalui“ sakė buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikijus. Anot jo, karinė Bachmuto reikšmė tiek Ukrainos, tiek Rusijos pusėms nėra tokia kritinė.

Ukrainos karo vadovybė jau daugiau nei mėnesį nesiryžta priimti sunkų ir skausmingą sprendimą dėl Bachmuto gynybos.

„Reikalas tas, kad gero sprendimo nėra. Yra du blogi sprendimai, ir kiekvieną kartą turite gerai pasverti, ką daryti. Sprendimas išlaikyti Bachmutą toliau, tai yra jo griuvėsius, kurių 90% kontroliuoja Rusijos kariuomenė, reiškia patirti didžiulius nuostolius“, - pažymėjo J. Dikijus.

Nors Ukrainos pusė praranda daug mažiau žmonių nei priešas, tai vis tiek yra praradimai ir jie yra skausmingi.

J. Dikijaus teigimu, sprendimui neužleisti Bachmuto priešui, yra du svarbūs aspektai:

  • politinis – rusams reikia bent kažkokios pergalės, kurią skatina jų propaganda. Tai nepaisant to, kad mūšiai dėl Bachmuto vyksta jau 10 mėnesių, o rusų nuostoliai beveik viršija prieškarinį miesto gyventojų skaičių (apie 70 tūkst.). Tačiau dar svarbiau yra tai, kad Rusijos sąjungininkai naudos tai kaip argumentą, kad sustabdytų karą ir pradėtų derybas dabartiniu momentu. Rusijai reikia šio laiko suformuoti naują mobilizacijos bangą;
  • humanitarinis – po Bachmuto seka Konstantinovka, Kramatorskas ir Slavjanskas. Tai tolimesni miestai su išsaugota infrastruktūra ir daugybe civilių. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasitrauks nuo Bachmuto, fronto linija eis per šių miestų pakraščius. Tada reikės evakuoti civilius gyventojus, o tai yra daug žmonių. Be to, po karo šiuos miestus teks atstatyti nuo nulio, kaip dabar yra Bachmute ar Avdijivkoje.

 

Kariniu požiūriu, jei Ukrainos kariškiai trauksis į kitas pozicijas, tai situacijai fronte globaliai neturės įtakos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()

Susijusios žymos: