„Neužmiršime ir neatleisime!“. Rusijos URM skelbia apie kerštą už Lavrovo pažeminimą  (1)

Rusijos propagandistai nepateko į JT Saugumo Tarybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-04-25 „Neužmiršime ir neatleisime!“. Rusijos URM skelbia apie kerštą už Lavrovo pažeminimą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp Rusijos Federacijos ir JAV bręsta dar vienas diplomatinis skandalas. Priežastis - uždrausta propagandistams patekti į JT Saugumo Tarybą. Kelionėje jie turėjo lydėti Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą.

Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas piktinosi, kad iki paskutinės minutės Rusijos žiniasklaidos atstovai buvo laikomi nežinioje – apie tai, kad vizos neišduotos, Kremliaus atstovas sužinojo oro uoste, prieš pat skrydį.

„Amerikiečiai apsimetė, kad dirba ir ieškojo sprendimo, – piktinosi diplomatas. - Pabrėžiu, rasime būdą, kaip į tai atsakyti, kad amerikiečiai ilgai prisimintų, kad taip nedaroma. Ir jie tai prisimins“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, netekęs paramos grupės JT Saugumo Taryboje, reagavo santūriai: „Neužmiršime, neatleisime“.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova taip pat priminė apie savo egzistavimą ir apkaltino Vašingtoną „manipuliuojant žodžio laisvės ir žurnalistų teisių problema“.

Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas paklausė Zacharovos, kur yra Rusijos Federacijos žurnalistai.

 

 

„Rusijoje nėra jokių „žurnalistų“. Jie išvyko arba yra įkalinti. Nėra nei vieno. Įžūlumas ir iššūkis valdžiai yra ne „užgaida“, o pagrindinė profesijos taisyklė. Taigi „likę“ yra paprasti neformalūs rašeivos“, – parašė jis.

Beje, vartotojai priminė, kad „Rusijos žurnalistų“ problemos dėl vizų gavimo yra Rusijos užsienio reikalų ministerijos kaltė, nes kitų šalių spauda tokių problemų su Amerikos dokumentais neturėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(3)
(116)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: