Mirties bausmė: ISW skelbia, kas sulaiko Putiną nuo rimtų represijų Rusijoje  ()

Kaip pastebi amerikiečių analitikai, Rusijos prezidentas vis dar nedrįsta griauti savo „diplomatinio ir tolerantiško caro“ įvaizdžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valdžia vengia atvirų represinių priemonių, baimindamasi dėl dabartinio politinio režimo stabilumo, teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje balandžio 25 d.

Ataskaitos autoriai pažymi, kad ultranacionalistinių pažiūrų rusai ragina Kremlių griebtis stalinistinių represijų. Valstybės Dūmos deputatas iš „Vieningosios Rusijos“ Andrejus Guruliovas pareiškė, kad reikia vėl vartoti terminą „liaudies priešas“.

Be to, buvęs Donecko kovotojų lyderis Igoris Girkinas-Strelkovas ir „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas taip pat mano, kad Rusijos pareigūnai, kurie tikisi užbaigti karą Ukrainoje derybomis, turėtų būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

ISW analitikai atkreipia dėmesį, kad Putinas, kaip ir anksčiau, vengia tokių nepopuliarių priemonių, tikriausiai bijodamas dėl savo režimo stabilumo. Pavyzdžiui, Rusijos prezidento administracija nepritaria mirties bausmės grąžinimui.

 

Kremlius galėtų panaudoti mirties bausmės grėsmę, kad įbaugintų rusus ir verstų juos remti karinius veiksmus (arba toliau jiems priešintis tik pasyviai), bet Putinas tikriausiai vis dar nedrįsta griauti savo, kaip diplomatiško ir tolerantiško caro, įvaizdžio“, pažymi ISW.

(12)
(8)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: