„Northvolt“ ir „Scania“ pristatė „žaliąjį“ akumuliatorių, kuris tarnaus net 1,5 mln. kilometrų  ()

Tvarumo lyderiai „Scania“ ir „Northvolt“ 2017 metais sujungė jėgas, kad sukurtų ir komercinėms reikmėms pritaikytų pasaulyje lygių neturintį akumuliatorių sunkiasvorėms mašinoms. Šios partnerystės ir glaudaus bendradarbiavimo rezultatas dabar gaminamas „Northvolt Ett“ gigafabrike Švedijos šiaurėje. Be to, vėliau šiais metais „Scania“ atidarys naują akumuliatorių gamyklą Södertälje (Švedija), kurioje elementai bus surenkami į akumuliatorių blokus, skirtus elektriniams sunkvežimiams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranoksta aukščiausius kokybės reikalavimus

Peter Carlsson, „Northvolt“ generalinis direktorius ir bendraįkūrėjas komentuoja: „Šios partnerystės pradžioje „Northvolt“ ir „Scania“ sutarė dėl ambicingo projekto plano – sukurti didelio našumo elementus, kuriuos būtų galima pritaikyti sunkvežimių elektrifikavimui. Po išsamių kūrimo ir patikros etapų, pristatėme „Northvolt Ett“ pagamintus elementus, kurių veikimo trukmė netgi viršijo mūsų pirminius lūkesčius. Tai milžiniškas pasiekimas visiems prisidėjusiems prie šio projekto“.

Christian Levin, „Scania“ generalinis direktorius: „Ši diena žymi svarbų etapą kelyje link tvarios transporto sistemos. Logistikos ateitis yra elektriniai sunkvežimiai. O kad galėtume prie to pereiti ir toliau klientams siūlyti aukščiausią kokybę, „Scania“ reikalingi didžiausio našumo akumuliatoriai.“ „Elementų kūrimo pradžioje iškėlėme aukštus reikalavimus akumuliatoriaus našumui, ilgam tarnavimo laikui ir mažoms eksploatavimo išlaidoms. Sutarėme dėl tikslo, kad akumuliatorius „Scania“ sunkvežimyje turėtų tarnauti 1,5 milijono kilometrų. Tyrimai parodė, kad mums pavyko pranokti šį reikalavimą,“ – džiaugiasi Christian Levin.

Mažas anglies dvideginio pėdsakas

 

„Northvolt Ett“ yra įsipareigojusi gaminti tvarius akumuliatorių elementus, todėl gamybos procese visiškai nenaudoja iš iškastinio kuro išgaunamos elektros energijos – ją pakeičia vandens ir vėjo generuojama energija. Dėl iškastinio kuro atsisakymo ir „Northvolt Ett“ papildomų tvarių gamybos priemonių, apskaičiuotas elemento anglies pėdsakas visos serijinės gamybos metu siekia vos trečdalį pramonės standarto.

 

„Northvolt“ siekis gaminti pačius „žaliausius“ akumuliatorius puikiai sutampa su „Scania“ misija judėti tvaraus transporto link. Nekantrauju pamatyti, kaip paskutinės dėlionės detalės stos į savo vietas kartu su šiais metais pasirodysiančiais elektriniais sunkvežimiais,“ – sako Christian Levin.

Elementų specifikacijos:

  • Elementų formatas: Prizminis
  • Talpa: 157 Ah
  • Nominali įtampa; 3,6 V
  • Eksploatavimo trukmė: 1,5 mln. kilometrų komerciniame sunkvežimyje
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()