Pasaulyje tėra 2 žmonės, galintys daryti įtaką Putinui: „Jie mėgaujasi valdžia, o diktatorius jų klauso“  ()

Pasaulyje yra tik 2 žmonės, galintys daryti įtaką Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui. Jie mėgaujasi pagarba ir valdžia, o Kremliaus šeimininkas jų klauso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ivanas Stupakas, buvęs Ukrainos Saugumo tarnybos darbuotojas ir Ukrainos ateities instituto ekspertas, pabrėžia, kad Putinas kasdien tampa vis labiau priklausomas nuo dviejų žmonių - Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdoğano ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo. Tokią įtaką jie turi, nes nuo jų priklauso Rusijos ekonomika.

„Turkija padeda Rusijai importuoti reikalingas prekes. Kinijai Rusija parduoda savo naftą, dujas, medieną ir kitas medžiagas bei taip ramiai pildo biudžetą“, – kalbėjo Stupakas.

Xi Jinpingo ir Volodymyro Zelenskio pokalbis telefonu sukėlė daug diskusijų. Ivanas Stupakas pabrėžė, kad į visus Kinijos pareiškimus reikia žiūrėti labai atsargiai, nes tai - šalis su „labai subtilia diplomatija“, kurioje net pauzės tarp žodžių atlieka vaidmenį.

 

„Prieš kelias savaites buvo Kinijos ambasadoriaus ES pareiškimas, o po kelių dienų Kinija padarė kitą pareiškimą – tai retorika, nekreipkite dėmesio į tuos žodžius. Tai yra, turėtume ne apgaudinėti save, o dirbti ta kryptimi, kad Kinija būtų įtraukta į karo stabdymą naudojant jos įtaką Rusijai. Tai būtina“, – sakė Stupakas.

(13)
(3)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: