Putino košmaras. Prie pat Sankt Peterburgo gali atsirasti JAV karinė bazė  ()

Suomija ir JAV balandžio pabaigoje pradėjo derybas dėl susitarimo (DCA) - bendradarbiavimo gynybos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš miglotai suformuluotų Rusijos puolimo Ukrainoje priežasčių buvo užkirsti kelią NATO plėtrai į Rytus ir Aljanso karinių bazių atsiradimui prie Rusijos sienų. Praėjus metams po V. Putino kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą, Suomija tapo, o Švedija taps Šiaurės Atlanto aljanso narėmis.

Kaip mėgsta sakyti Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas, „smūgio tikslai pasiekti“. Tačiau be paskutinio potėpio prie „antrosios armijos“ pralaimėjimo Suomijai paveikslo, drobė bus nepilna: Helsinkis su JAV diskutuoja apie amerikiečių karinių bazių dislokavimą šalies teritorijoje.  

Suomijos ir JAV gynybos bendradarbiavimo susitarimas (DCA) ne tik numatys amerikiečių karių ir karinės technikos buvimo Suomijos teritorijoje galimybę, bet ir karinių pratybų vykdymą, rašo „Helsingin Sanomat“. Taip pat Suomijoje gali būti sukurtas angaras, skirtas aptarnauti penktos kartos F-35 naikintuvus, tačiau branduolinių ginklų atsiradimas į sutartį neįtraukiamas.

 

Žiniasklaidoje skelbiama, kad derybos tarp partijų truks daugiau nei metus, o 2024-aisiais projektas bus svarstomas parlamente.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(0)
(27)

Komentarai ()