„Darykite kaip Ispanijos pilietiniame kare“. JAV jūrų pėstininkas turi pasiūlymą, kaip užimti Krymą  ()

Pasak į pensiją išėjusio JAV jūrų pėstininkų pulkininko Marko Kanchiano, pusiasalis bus išlaisvintas iš Rusijos okupacijos po „ilgos apgulties“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vykdoma Krymo pusiasalio deokupacija yra įmanoma, tačiau tai gali užtrukti ilgai. Tai pranešė „Newsweek“, remdamasis Strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS) vyresniuoju patarėju ir į pensiją išėjusiu JAV jūrų pėstininkų pulkininku Marku Kanchianu.

„Tai nebus vienkartinis puolimas, kuris nušluotų rusus“, – sakė M. Kanchianas.

Pasak eksperto, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas Kryme gali vykti keliais etapais. Jis pasiūlė, kad pirmasis etapas galėtų baigtis po mėnesio, o tada bus atsigavimo etapas ir atnaujinamos puolimo operacijos.

„Pamatysite, kaip vyksta dinamika, pulkite, užimkite teritoriją, sustokite, atsistatykite, vėl pulkite. Tai yra dinamika, kurią mes matėme Ispanijos pilietiniame kare“, – žurnalistams sakė pulkininkas.

M. Kanchiano teigimu, Krymas bus išlaisvintas po „ilgos apgulties“. Jis taip pat pažymėjo, kad pusiasalio deokupacija tapo labiau tikėtina po to, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos gavo daugiau ginklų, patirties ir mokymų.

M. Kanchiano nuomonei pritaria Stephenas Twitty, Europos politikos analizės centro (CEPA) bendradarbis ir buvęs JAV pajėgų Europoje vado pavaduotojas. Jis linkęs manyti, kad ukrainiečiai mieliau atliktų visą eilę puolimo operacijų.

 

Kaip pažymi S. Twitty, norėdamos išlaikyti išlaisvintą Krymą, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės dislokuoti savo karius visame pusiasalyje. Jo nuomone, Ukraina neturėtų Krymo susigrąžinimo paversti pirmuoju kontrpuolimo etapu.

„Aš už tai, kad būtų vykdomos nuoseklios puolimo operacijos, kol bus sudarytos sąlygos mesti visas savo pajėgas į Krymą, kad sunaikintų rusus, izoliuotų ir užimtų pusiasalį“, – apibendrino Stephenas Twitty.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(3)
(27)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: