„Sąjungininkai nerimauja“. Kodėl Ukraina turi pradėti kontrpuolimą jau dabar?  (2)

„The Guardian“ atsakė, kodėl Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų pradėti kontrpuolimą dabar.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbos apie galimą ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą nesiliauja. Vakarų žurnalistai kalbėjosi su Ukrainos gynėjais ir tikino, kad ateinantys karo veiksmų mėnesiai bus lemiami.

Anot analitikų, Ukrainos sąjungininkų susirūpinimas auga, o sėkminga kontrpuolimo operacija, tarkime, pietuose, galėtų padėti Kyjivo ir Vakarų santykiams ir, aišku, išspręsti ginklų tiekimo klausimą.

„The Guardian“ taip pat kalbėjosi su Ukrainos kariu, šaukiniu „Lug“, kuris, būdamas 64 metų, pernai išvyko ginti Ukrainos nuo okupantų.

Tikimasi, kad šis kontrpuolimas prasidės po kelių savaičių, jei ne dienų. Pasak ekspertų, tai bus kritinis išbandymas Ukrainai.

Tiesą sakant, fronto linija ilgą laiką buvo nepajudinama, o Rusijos kariai kontroliuoja beveik penktadalį Ukrainos. Atsižvelgiant į tai, auga sąjungininkų nerimas dėl pagalbos skyrimo Kyjivui.

„Artimiausi karo veiksmų mėnesiai parodys, ar Ukraina gali ištesėti pažadus atkovoti visas savo teritorijas po to, kai daugiau nei metus trukusi okupacija leido Rusijai statyti didelius įtvirtinimus“, – rašo leidinys.

 

Be to, pažymima, kad optimistiškiausias iš visų scenarijų šios operacijos metu yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų triumfas, koks buvo 2022 m. pavasarį ir rudenį, kai įsibrovėliai buvo išvaryti pirmiausia iš Šiaurės, o vėliau iš dalies iš Ukrainos rytuose ir pietuose.

„Visi to laukia (kontrpuolimo – Red.) ir galvoja, kad viską išspręsime vienu smūgiu. Tai užtruks ir bus sunku“, – pareiškė Ukrainos karys.

Tuo pat metu „The Guardian“ tvirtina, kad Rusijos nuostoliai yra beveik dvigubai didesni nei Ukrainos nuostoliai nuo viso masto karo pradžios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: