„Jie niekam netinka iki 95%!“ Rusijos pajėgos pasipiktinusios, ką atsiuntė į frontą  ()

Rusijos ekspertai teigia, kad įranga, skubotai sukurta RF ginkluotosioms pajėgoms, yra daug prastesnė nei Ukrainos ginkluotojų pajėgų „naminė“, pagaminta Ukrainos inžinierių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida „Voyennoye obozreniye“ paskelbė medžiagą, jos autorius kritikuoja „savadarbius“ bepiločius orlaivius ir elektroninę karo įrangą, kurią okupacinėms pajėgoms savanoriai patys surenka. Skundai, kaip visada, yra dvejopi – Kremliaus finansavimo trūkumas ir prasta kiniškų komponentų kokybė.  

Medžiagos autorius skundžiasi, kad Kremliui labiau rūpi infrastruktūros, skirtos krovinių pristatymui bepiločiais orlaiviais, diegimas ir importinių dronų komponentų pakeitimas, o ne žmonių, kurie „garažuose“ bando surinkti RF ginkluotųjų pajėgų reikmėms dronus-kamikadzes, finansavimas. Medžiagoje rašoma, kad iki 500 milijardų rublių bus išleista „skraidantiems taksi robotams, dronų prievadams ir nepilotuojamiems sraigtasparniams“, o ne koviniams dronams. Autorius taip pat teigia, kad „kvadrokopteriai, surinkti iš 80–90% svetimų komponentų, juda į priekį“, užsimena, jog kuriant dronus, Rusijoje nebuvo kuo pakeisti importines detales.

Straipsnyje rašoma, kad rusų savanoriai „kiekvieną mėnesį išleidžia šimtus bepiločių orlaivių“, bet negauna finansinės Kremliaus paramos ir nieko neuždirba, taip pat nėra saugomi valstybės, rizikuodami tapti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taikiniais.

 

Tokiame „liaudies mene“ autorius įžvelgia „masę paslėptų grėsmių“. Jo nuomone, namų gamybos dronai nepasižymi aukšta surinkimo ir Kinijoje įsigytų komponentų kokybe. Problema jis vadina ir patį pristatymą, nes tokie užsakymai dažnai vėluoja muitinėje. Kitas trūkumas – rusiškų orlaivių testavimo sąlygų nebuvimas. Dronai ir „apkasų“ elektroninė karo įranga pristatomi į  frontą, kur iš karto siunčiami į „mūšį“, dažnai nepasitikint jų veikimo sėkme. Medžiagoje rašoma, kad, priešingai nei Rusijos inžinieriai, Ukrainos inžinieriai turi prieigą prie geresnių komponentų, 3D spausdintuvų, bandymų aikštelių, valstybės finansinės pagalbos, todėl prieš perduodami ginkluotosioms pajėgoms gali išbandyti tiek dronus, tiek elektroninio karo komponentus.

 

Remdamasis ekspertais, autorius rašo, kad „iki 95% visų savarankiškai surinktų prietaisų (visų pirma, elektroninės kovos įranga – red.) iš pradžių neveikia arba reikalauja tikslaus derinimo“, nes paprastai nežinoma, kur jie surenkami ir iš kokių komponentų. Jo nuomone, ji nėra veiksminga prieš Ukrainos dronus, todėl nesumažina pavojaus RF ginkluotųjų pajėgų karių gyvybėms.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(5)
(33)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()