„Nukrypimas nuo tikslo siekė net 2 km“. Didžiulis pavojus, kas nutiko su ginklais  ()

Rusijos „Ch-22“ raketos yra neįtikėtinai netaiklios. Bet Ukrainai tai nėra gera žinia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija neturi didelio tikslumo raketų, teigia karo apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko„Visi jau girdėjo apie „Ch-22“ tikslumą ir apie tai, kad Ukrainoje šios raketos nuo taikinio nukrypsta iki 2 km  - tai yra antirekordas. Be to, jų variklio gedimai yra reguliarūs“, - rašė jis.

Pasak Kovalenkos, karas Ukrainoje parodė, kad net sąlyginai tikslios rusų raketos yra „gana šlubos“. Jis pažymi, kad nors rusai deklaruoja 5–15 metrų tikslumą, jų raketos prašauna ir 100, ir daugiau metrų. Rusiškų raketų tikslumą tikriausiai paveikė ir sankcijos, nes Rusija gamybai pradėjo naudoti kontrabandinę elektroniką. Be to, Kovalenko teigia, kad Rusijos raketos po pagaminimo nėra tinkamai išbandomos. Rusų gamyklos skuba, todėl „Kalibr“, „Ch-38M“ ir „Ch-31PM“ raketos daliniams perduodamos labai greitai.

Kovalenko teigia, Rusijos raketos ir anksčiau demonstravo prastą kokybę bei broką. 2022-ųjų liepos 7-osios naktį Belgorodo gyventojai nufilmavo, kaip virš miesto praskridusi raketa „Iskander“, Rusijos ginkluotųjų pajėgų paleista Charkivo kryptimi, detonavo ore ir nukrito už miesto. Kovalenko pabrėžia, kad tokių atvejų pasitaiko reguliariai. Iš Rusijos Federacijos į Ukrainą paleistos raketos dažnai krenta dar Rusijos teritorijoje.

 

„Nuo 2022 metų pabaigos padaugėjo užregistruotų incidentų, kai Rusijos raketos krito Rusijos teritorijoje“, – rašo Kovalenko.

Pasak jo, visa tai tik patvirtina žemą rusiškų ginklų kokybę. Tačiau prastas tikslumas Ukrainai nebūtinai yra gera naujiena - taikydamiesi į karinius ar energetikos objektus rusai dažnai gali kliudyti gyvenamuosius rajonus.

(30)
(4)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: