„Ukraina sugriovė visą karinę strategiją“. Visiškai sutriuškintas superginklas „Borisoglebsk-2“ (Video)  ()

Rusijos kompleksai „Borisoglebsk-2“ gali slopinti beveik bet kokias ryšio priemones, tačiau pasirodė pažeidžiami dronų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija naudoja elektroninio karo sistemas „Borisoglebsk-2“, tačiau dėl Ukrainos dronų keliamos grėsmės, rusai buvo priversti jas pašalinti iš fronto. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Serhijus Flash kalbėjo apie šios technikos ypatybes „Facebook“.

„Borisoglebsk-2“ yra Rusijos automatizuotas kompleksas ant MT-LB vikšrinės platformos, skirtas elektroniniam palydovinio ryšio ir radijo navigacijos sistemų trukdymui. Kompleksą sudaro valdymo centras R-300KMV ir atskiros transporto priemonės su radijo stotimis: R-378BMV, R-330BMV, R-934 BMW ir R-325UM, taip pat dyzeliniai generatoriai. Visą komplektą sudaro devynios mašinos su skirtinga įranga.

Sovietmečiu visos kariuomenės pajėgos naudojo iki 1000 MHz dažnius, tad užteko tik juos nuslopinti, tačiau tuomet atsiradusios itin trumpųjų bangų radijo stotys (VHF), bepiločiai orlaiviai ir mobilieji telefonai privertė kariuomenę plėsti diapazoną. Visų pirma, rusai išmoko veikti diapazone iki 2000 MHz, o tai leidžia „Borisoglebskui“ rasti ir „užblokuoti“ visas VHF stotis, įskaitant radijo stotis, mobiliuosius telefonus, GPS, dronus.

 

Pasak Flash, Rusijos kariuomenėje liko ne daugiau nei šimtas kompleksų „Borisoglebsk-2“, Ukrainos kare ji prarado apie dešimtį. Vikšrinės transporto priemonės pasirodė labai pažeidžiamos bepiločių orlaivių, todėl RF ginkluotosios pajėgos jų nebenaudoja fronto linijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(1)
(90)

Komentarai ()