„Kadyrovas galvoja paskelbti nepriklausomybę“. Skelbiamas galingas sukrėtimas Maskvai (Video)  (1)

Ramzanas Kadyrovas neseniai paskelbė, kad nori sukurti savo armiją, kad apsaugotų engiamas pasaulio tautas. Visai gali būti, kad toks pareiškimas yra susijęs su Čečėnijos atsiskyrimu nuo Rusijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-03 „Kadyrovas galvoja paskelbti nepriklausomybę“. Skelbiamas galingas sukrėtimas Maskvai (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo rusų politologas Abbasas Galliamovas. Anot jo, anksčiau ar vėliau, bet Ičkerijos sukilimas bus neišvengiamas.

Neatmetama galimybė, kad R. Kadyrovas bandė užsiminti, jog nori atskirti Čečėniją nuo Rusijos. Panašios mintys jam kirbėjo jau seniai. Visų pirma žiemos pradžioje jis, kreipdamasis į Vakarus, sakė, kad jei jie būtų palaikę Ičkerijos nepriklausomybę devintajame dešimtmetyje, tai dabar jiems nereikėtų būti priešiškiems vieni kitiems, sakė Abbasas Galliamovas.

Tokiuose R. Kadyrovo pasisakymuose buvo galima išgirsti negarsią, bet aiškią nuomonę, kad Ičkerijos nepriklausomybė yra gerai. A. Galliamovas pažymėjo, kad dabar Čečėnijos lyderio pareiškimai kardinaliai skiriasi nuo tų, kurie buvo girdimi daugelį metų. Anksčiau R. Kadyrovas visada pasisakė už susivienijimą su Rusija ir Vladimiru Putinu.

„Akivaizdus ir neišvengiamas Ičkerijos separatizmo atgimimas tokioje situacijoje, kai, viena vertus, smarkiai susilpnėjo ir V. Putinas, ir R. Kadyrovas. R. Kadyrovo klanas nukreipė visus čečėnus prieš save. Jie nuolat žemino žmones. Na, tada nepasitenkinimas progresuoja“, – pažymėjo politologas.

 

Anot jo, R. Kadyrovas dabar laukia tinkamo momento išreikšti V. Putinui „liaudies nusivylimą“ ir paskelbti nepriklausomybę. Tikėtina, kad jam tikrai gali pasisekti pasitelkus jo politinį gudrumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(3)
(33)

Komentarai (1)