Rusai skubia deda „kepsnines“ ant „Uraganų“: kas nutiko? (Video)  ()

„Uragan“ - tai sovietinė raketų sistema, vis dar gausiai naudojama rusų pajėgose. Dabar ir ant „Uragan“ pastebimos apsauginės grotelės, kuriomis anksčiau rusai bandė apginti savo tankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Kepsninėmis“ vadinamos grotelės pastebėtos ant „Uragan“ sistemos. Tokie improvizuoti papildomi šarvai, turintys apsaugoti mašiną nuo atakų iš viršaus, buvo pastebėti pačių rusų publikuotame vaizdo įraše. Apie groteles jie, aišku, nekalbėjo - tiesiog demonstravo „Uragan“ darbą.

Anksčiau tokios grotelės buvo įrengiamos ant tankų. Rusai svajojo, kad jos apsaugos ploniausius tanko šarvus nuo atakų iš viršaus - nuo „Javelin“, dronų-kamikadzių, „Bayraktar TB2“ leidžiamų raketų smūgių. 

Kartais ant tokių grotelių montuojama ir papildoma dinaminė apsauga. Bet tokie improvizuoti šarvai neveikia - ukrainiečiai reguliariai naikina tankus su „kepsninėmis“.

„Uragan“ yra sovietinė 220 mm raketų sistema. Vienas įrenginys turi 16 raketų, sveriančių po 280 kg. 16 raketų salvė paleidžiama vos per 20 sekundžių ir gali pasiekti taikinius 35 km. atstumu.

(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: