JAV į karą siunčia „Hydra-70“ raketas - kodėl jos Ukrainai taip gerai tinka?  ()

Skelbiama, kad JAV ketina paskelbti apie naują karinės pagalbos paketą Ukrainai, kurio suma sieks 300 milijonų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lara Seligman, „Politico“ žurnalistė nušviečianti Pentagono veiklą, remdamasi oficialiais šaltiniais pranešė, kad prezidento Bideno administracija ketina paskelbti apie 300 milijonų dolerių karinės pagalbos paketą Ukrainai. Į jį įeis amunicija, karinė technika, atsarginės dalys ir „Hydra 70“ raketos.

„Hydra 70“ yra trumpo nuotolio (8-10 km) nevaldoma raketa, pirmiausia skirta sraigtasparniams, bet leidžiama ir iš naikintuvų, ir iš antžeminių platformų. Tai - oras-žemė tipo raketa, kuri yra gana mažo skersmens ir yra montuojama į daugiavamzdžius paleidimo įrenginius. Viena „Hydra 70“ kainuoja mažiau nei tris tūkstančius dolerių, o tai yra gana maža kaina už pakankamai efektyvų ginklą.

Tai, kad „Hydra 70“ nėra valdoma, yra savotiškas privalumas - jas lengviau integruoti su sovietiniais orlaiviais, kuriuos naudoja Ukraina. Valdomos raketos naudoja sudėtingas komunikacijos technologijas, kurios į rusiškus orlaivių tipus tiesiog nėra įdiegtos. Išmokyti ukrainiečių „Su-25“ ar kokį naikintuvą leisti „Hydra 70“ raketas tikriausiai nebus sunku. Aišku, labai tiksliai jos neveikia, taikinių neseka. Bet, kita vertus, „Hydra 70“ raketų salvė veikia panašiai kaip „Grad“ ar kitos panašios raketinės artilerijos sistemos smūgiai.

(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: