VMI užsimojo kontroliuoti užsiimančius elektronine komercija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M.Mantas 2010-04-23 13:53
Naglai...
rwc 2010-04-23 14:46
Mintis teisinga, tik ne tuo keliu eina. Paypal'inė prekyba turi analogų realiame gyvenime, pvz:. - padedu skelbimą į laikraštį "Maistas į namus" - duodu "Pildyk" numerį arba @gmail, arba Skype - savaime suprantama, tokios prekybos VMI neregistruoju ir pajamų nedeklaruoju. Kaip su tuo tvarkosi VMI? Ko jie tikrai galėtų reikalauti - tai hostinamų IP ir registruotų TLD sąrašų, kuriuos galėtų patikrinti. Taip pat - iš bankų stebėti labai aktyvias sąskaitas ir e-pinigų srautus. Taip pat reikėtų papildomų veiklos klasifikatorių "e-prekyba", "e-tarpininkavimas", "e-paslaugų kūrimas"... Tuomet, tikrindami aktyvius TLD, ir aptikę e-prekybą, galėtų pareikalauti tiekėjo nurodyti savininką, kadangi yra požymių, jog jis nedeklaravo verslo pagal klasifikatorių. Viskas įmanoma.
immortallt 2010-04-23 16:05
rwc, niekas neleis tau stebeti visu banko saskaitu! Tai privati informacija ir banke jei itartinai ziurineji saskaitas - dar ta pacia diena rasai pasiaiskinima. Ne tik paprastiems darbuotojams/studentams tokia tvarka, bet ir vadovams. Tai cia tikrai, neduos taip paprastai stebet srautu. Sakyciau megztukas perejo i VMI.
kionig 2010-04-23 16:21
Ne, megztukas perdaug kvailas eiti i VMI VMI tikslas yra aiskus ir nelabai cia pries juos pasokinesi.
rwc 2010-04-23 16:45
. Išleidai kokius 5K per mėnesį? Deklaruok: pirkau kino centrą, važiavau į kelionę, tvarkiau automobilį ir t.t.. Ir be abejo, pateik sąskaitų kopijas. Ar taip geriau? Todėl VMI tikrai turi teisę susidomėti, jei per mėnesį gavai 100 pervedimų. Taip pat turi teisę reikalauti, kad kiekviena veikianti e-parduotuvė būtų susieta su juridiniu asmeniu, patentininku ar individualia veikla. Bet, aišku, link to reikia eiti ne aklai reikalaujant visų duomenų, o pirmiausia paruošiant atitinkamą teisinę bazę. Kaip sakiau, pradedant nuo VRK. Ir, be abejo, apibrėžti, kaip kiekviena e-parduotuvė privalo savo saite pateikti įmonės ar veiklos vykdytojo rekvizitus.
ligonis 2010-04-23 17:14
tai tarkim koks zmogus laisvai skelbia kuriantis svetaines. ir jam uz tai keli atsitiktiniai zmones sumoka. tai ir tuo atveju jie nori is to zmogaus paimt dali jo sunkiai uzdirbtu pinigu?
Redakcija 2010-04-23 17:18
Žinoma, jog taip. Visi legalūs darbiniai/verslo santykiai turi būti apmokestinami pagal galiojančią mokesčių sistemą. Kol kas to galima išvengti vykdant barterinius mainus, kai už paslaugą atsilyginama kita paslauga, o vėliau apsikeičiama sudengimui identiškomis sąskaitomis. Tačiau tam irgi reikia turėti verslo subjekto statusą ir būti registruotam VMI.
lizunas 2010-04-23 17:35
Gal nurodysi kokiose valstybėse taip yra? Nes čia gaunasi vos ne kaip įmonės buhalterija? Galbūt kažką tu maišai.
rwc 2010-04-23 18:09
Priklausomai nuo sumos daug kur. Lietuvoje gal nuo kelių šimtų K, kitur nuo mažesnių sumų. Šiaip, taisyklė tokia, kad kuo laisvesnės sąlygos verslui, tuo griežčiau kontroliuojama gyventojų kišenė. Ir taip, jeigu užsimoji stumdyti pinigus per sąskaitas, nuo tam tikros sumos privalai vesti vos ne įmonės buhalteriją. Čia tik Lietuvoje iki pernai buvo nesveika situacija su individualiom veiklom - iki 100 K praktiškai jokių mokesčių ir apskaitos (berods, juokingi 15%). Tik daugiau užkalęs, turi susimokėti PVM ir visa kita, kaupti sąskaitas ir t.t. (berods). Pinigų plovėjų rojus - ne kitaip, ir niekas negali sutikrinti, kuo iš tikrųjų vertiesi, kiek lėšų išplauni iš užsakovo kišenės "komandiruotėms", "tarpininkavimui", kiek gauna "trečioji šalis" (tavo paties įmonė) registruota ofšore - kad paskui išsiplautum ir t.t.. Tarkim, tokia schemutė: dviese susitariam, atsidarom ofšorines įmones. Užkalu 200 K per metus, tu tuomet dirbi pagal sutartį, autorines - žodžiu, individualios nevykdai, nes paprasčiausiai neturi laiko. Aš pasiimu 100 K, už kuriuos nemoku mokesčių, o užsakovas "perka" iš tavo ofšoro, kur tie likę 100K saugiai pasislepia ir dar palūkanos auga. Kažkada vėliau aš irgi neturiu laiko individualiai, bet tavo ofšoras mane "samdo" ir taip išplauna likusius 100K. Iš principo, net nereikia tam ofšoro, visokių yra schemų. Dabar dar pridėk, kad per PayPal'ą iš įmonės ofšore vienas kitam galim "padovanoti" po keliolika štukyčių, jei keliaujam - lėktuvo bilietus, slidinėjimą, viešbučio bilietus, pietus restoranuose apiforminti kaip įmonės išlaidas... Ir negi nesigauna abydna, kad vargšas studenčiokas nuo savo 1200 "į rankas" dar tiek pat palieka valstybei, kai buožė užkalantis po 25 K, susimoka 15% ? Praekstrapoliuokim toliau: o jeigu dar gauni "dovanų" iš skirtingų asmenų per PayPal'ą? Tarkim, 100 x $200 per metus? Juk čia irgi visai solidus biznis.
Skaitytojas 2010-04-24 20:51
Kaip visa laika Lietuvoje pirmiausia prievarta, kuri nukreipiama i paprastus zmogeliukus, bandancius issilaikyti lietuvos sushi.....oje ekonomikoje. Bet kodel VMI pirmiausia nepasidomi valstybes atstovu, ju giminaiciu ir su jais siejamu zmoniu mokesciais. Duodu galva nukirst, kad surastu tiek nusleptu mokesciu, kad sumos turbut virsytu sumas, kurias bandys isieskoti is tu vargsu studencioku, kartu sudejus. Reiktu paklaust VMI kodel niekas nieko ta kryptimi nedaro? Duokit paprastiems zmonems sutaupyt kazka, o tik tada atiminekite mokescius. Gi KRIZE. Ai, tiksliai- sotus alkano neuzjaucia.... Ir dar to rwc. Norvegijos mokesciu sistema bent mano poziuriu veikia daugiau-maziau gerai. Mokesciai progresyviniai. Cia viskas surista tiesiogei. Kiek tu per metus uzdirbai, koki nama nusipirkai, kiek paskolu turi, koki automobili. Kas metu gale gauni laiska kur viskas surasyta, ir tik tuo atveju, jei kazko truksta, prisilogini internetu, ir prirasai. O jei viskas gerai, tai nieko daugiau nereikia siust ir rasyt. Jei turi paskolu, valstybe tau sumazina mokescius, pradedi savo versla- metai laiko nemoki mokesciu. Parduodi automobili- nereikia jokiu mokesciu moket, jei per metus is kitu saltiniu pajamos nevirsyja 20t lt, tai nereikia nieko moket. Ir t.t. Taigi pasirodo galima viska sutvarkyt. Reikia tik noro. Ir zinoma darbo, kad galetum tuos mokescius susimoket. Bet Lietuvoje kaip visada su logika sunku- neturi darbo- mokek.
Otto 2010-04-25 14:31
Čia galioja sistema "kaip surinkti mokesčius, neliečiant savų" .
rwc 2010-04-26 14:07
po 72 Lt. per mėnesį?