Lenkijos gynybos ministras: „2023 metais Lenkijoje atsiras HIMARS centras“  ()

Lenkijoje 2023 metais bus sukurtas HIMARS gamybos ir priežiūros centras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Błaszczakas trijų dienų vizito „Lockheed Martin“ gamykloje JAV metu paskelbė, kad Lenkijoje bus kuriamas HIMARS centras. Anot jo, kadangi HIMARS domima daugelį Europos šalių, sistemų gamybos ir aptarnavimo centras Lenkijoje bus labai užimtas. Ministras yra įsitikinęs, kad šis susitarimas vienodai naudingas ir JAV, ir Lenkijai.

„Po pokalbio su „Lockheed Martin“ vadovybe išgirdau JAV norą bendradarbiauti su Lenkijos gynybos pramone ir ją remti. Tai naudinga ir JAV, nes tai leis padidinti gamybos mastus, kai kalbama apie HIMARS“, – sakė Błaszczakas.

 

Jis taip pat išreiškė susidomėjimą įsigyti 500 papildomų HIMARS sistemų.

Lenkijos gynybos ministerija pažymi, kad Błaszczakas taip pat aptarė galimą prieštankinių sistemų „Javelin“ gamybą šalyje. Jis pabrėžė, kad šis ginklas puikiai pasirodė Ukrainoje.

Bet ir tai dar ne viskas. Gegužės 5 d. Lenkijos gynybos ministras susitiks su Jungtinių Valstijų gynybos sekretoriumi Austinu Lloydu ir koncerno „Raytheon“ vadovybe. „Raytheon“, be kitų ginklų ir technologijų, gamina „Patriot“ oro gynybos sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()