„Tai išgelbėjo Odesą“. Reznikovas atskleidė didžiausią Ukrainos pergalę Juodojoje jūroje  ()

Tai galingiausia Ukrainos pergalė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oleksijus Reznikovas teigė, kad kreiserio „Moskva“ likvidavimas tapo karinių-strateginių ir ideologinių-politinių pokyčių katalizatoriumi. Visų pirma, tai išgelbėjo Odesą.

Ukrainos Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas teigė, kad Kremliaus strateginis tikslas – visiškas Pietų užgrobimas. Priešas norėjo kontroliuoti visą Azovo ir Juodosios jūrų ruožą iki Padniestrės.

Okupantų tikslas buvo kontroliuoti išėjimą į Krymą ir užblokuoti Ukrainą nuo jūrų. Užpuolikai norėjo sustabdyti Ukrainos ekonominę nepriklausomybę ir padaryti neįmanoma grūdų, aliejaus, kukurūzų tiekimą. Rusija norėjo sukurti bado grėsmę ir priversti Vakarus derėtis su teroristine šalimi.

Jei rusams pavyktų uždaryti koridorių Padniestrėje, Rusija galėtų grasinti Moldovai. Tam rusams buvo svarbu užimti Odesą. Norėdami tai padaryti, įsibrovėliai paėmė Chersoną ir nuvyko į Mykolajivą. Reznikovas pažymėjo, kad priešas ketino pulti Odesą iš sausumos ir tuo pat metu atlikti išsilaipinimo operaciją iš jūros.

Gynybos ministras pabrėžė, kad rusai buvo sustabdyti Mykolajivo gynėjų drąsos dėka. Dėl oro sąlygų, audrų Rusijos laivai negalėjo pradėti operacijos iš jūros. Tai leido Odesos gyventojams pasiruošti. Tuo pat metu grėsmė iš jūros išliko.

 

Reznikovas pridūrė, kad nuskandinus „Moskva“ tapo aišku: jei laivas nusileis į dugną, tai desantinis laivas dar lengviau nuskęs. Išlaipinimo operacija jūroje rusams būtų savižudybė.

Gynybos ministras pabrėžė, kad kai kurios techninės laivo „Moskva“ nuskandinimo detalės kol kas neatskleidžiamos. Tai padės paruošti dar keletą „staigmenų“ okupantams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(59)

Komentarai ()