„Nereikėjo pradėti išvis!“ Skelbia apie konfliktą tarp Putino ir Patruševo  ()

Tarp Putino ir Patruševo įvyko konfliktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telegram“ kanalas „General SVR“ skelbia, koks konfliktas ką tik nutiko tarp Putino ir Patruševo.

„Vakar Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė keletą konsultacijų su artimo rato žmonėmis dėl galimų karo padėties įvedimo keliuose Rusijos regionuose variantų. Prezidentas panašias konsultacijas tęs rytoj, tačiau sprendimą žadėjo priimti kitą savaitę.

Vakar prezidentas taip pat vaizdo ryšiu susitiko su valdžios ir karinės vadovybės atstovais. Susitikimo metu karinės vadovybės atstovai išreiškė tam tikras abejones, ar iki gegužės 9 d. pavyks visiškai kontroliuoti Bachmutą.

Akivaizdžiai nusivylęs prezidentas nespėjo sureaguoti į vangius kariškių argumentus, kai iniciatyvą perėmė Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas, kuris, perėmęs žodį, griežtai papeikė karinę vadovybę.

Patruševas pažadėjo, kad asmeniškai privers atsakyti kiekvieną, kuris tuščiai duoda pažadus. Kariškiai į Saugumo Tarybos sekretoriaus grasinimus reagavo niūriu žvilgsniu ir dėl to tiesiogiai prisipažino, kad jei pavyks visiškai perimti Bachmuto kontrolę, tai tik antroje gegužės pusėje.

Patruševas išreiškė abejones dėl to ir teigė, kad, jo nuomone, situacija fronte buvo arti katastrofos.

 

Saugumo Tarybos sekretorius kreipėsi į Putiną su daugybe pretenzijų, priekaištaudamas prezidentui, kad nepaisant visų įspėjimų ir siūlomų galimybių stabilizuoti situaciją fronte, valstybės vadovas atsisakė elgtis racionaliai ir priėmė pačius kvailiausius sprendimus, kurie privedė iki dabartinės krizės.

Patruševas teigė, kad prieš metus reikėjo susitelkti į tuo metu užgrobtų Ukrainos Luhansko ir Donecko sričių teritorijų išsaugojimą ir Krymo gynybos stiprinimą.

Be to, praktiškai Saugumo Tarybos sekretoriaus citata: „Dar geriau, kad visai nereikėjo pradėti operacijos!“

Patruševas pareikalavo sąžiningo karinės vadovybės įvertinimo, kokia tikimybė prarasti kontrolę visose okupuotose teritorijose, įskaitant Krymą.

 

Karinės vadovybės atstovai patvirtino šią galimybę, po to Saugumo Tarybos sekretorius pareiškė, kad, jo nuomone, kontrolė iš dalies bus prarasta tiek pasienyje su Ukraina, tiek penkiuose su Ukraina besiribojančiuose regionuose (Briansko, Kursko, Belgorodo, Voronežo ir Rostovo).

Putinas išklausė Patruševo ir posėdį baigė. Tai ne pirmas, tačiau vienas rimčiausių ginčų tarp prezidento ir Saugumo Tarybos sekretoriaus, kilęs liudininkų akivaizdoje“, – rašo „General SVR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(4)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: