„Vakarai turi būti pasirengę“. Čekijos prezidentas perspėja dėl netikėto posūkio Ukrainoje  ()

Čekijos prezidentas Petras Pavelas mano, kad Vakarai turėtų pasiruošti tam, kad Rusijos ir Ukrainos kare visiškos pergalės nebus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis papasakojo interviu „The Guardian“ per kelionę į Londoną per Karolio III karūnavimą.

„Manau, kad turėtume padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso, kad padrąsintume ukrainiečius ir palaikytume juos. Tačiau viduje turėtume būti pasiruošę ir kitoms nenumatytoms situacijoms“, – sakė Pavelas.

Anot jo, Kijeve vyrauja supratimas, kad nereikia „nuvertinti rusų, nes jie turi pakankamai gyvosios jėgos, vis tiek turi pakankamai technikos, net jei ji senesnė, gal ir mažesniu kiekiu, bet vis tiek jie turi daug artilerijos pabūklų, jie turi daug amunicijos“.

„Jie nėra tokie silpni gynybos požiūriu“, – sakė Pavelas. „Ir, žinoma, gynyboje jiems lengviau, nes Ukraina patirtų baisių nuostolių, net jei būtų gerai pasiruošusi. Todėl tokį priešą kaip Rusija bus sunku pulti“, – pažymėjo jis.

 

Čekijos prezidentas sakė, kad pagrindinis Zelenskio reikalavimas per jų susitikimą balandžio 28 d. buvo amunicija ruošiantis kontrpuolimui.

ES valstybės narės šią savaitę susitarė tiekti amuniciją Ukrainai iš blokui nepriklausančių šalių, įskaitant Didžiąją Britaniją ir Jungtines Valstijas, nepaisant pradinių Prancūzijos prieštaravimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(5)
(48)

Komentarai ()