[ŽT] „Kovoti tapo lengviau“ - karys atskleidė, kas nutiko Bachmute  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos mokosi iš rusų klaidų, teigia „Azov“ 3-iosios specializuotos brigados antrojo šturmo bataliono vadas Dmitrijus Kucharčiukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Į Bachmuto sektorių įvažiavome sausio pradžioje, o asmeniškai mano daliniui ir visai brigadai buvo sunkiausia sausio mėnesį. Priešo žvalgyba, kaip žinote, puikiai veikia ir mato, kada Ukrainos ginkluotose pajėgose vyksta rotacija. Tais momentais vienas dalinys yra pavargęs dėl visą parą vykstančių mūšių, o kitas tik stoja į rikiuotę ir dar iki galo nesuvokia, kas vyksta“, – svetainei ZN.UA sakė Kucharčiukas.

Jis pridūrė, kad po pozicijų perdavimo 3-iajai specializuotajai brigadai jo globotiniams pavyko visiškai stabilizuoti gynybos liniją.

„Jei kalbėtume apie save, kovoti tapo lengviau, nepaisant nuovargio. Bet taip yra ne dėl to, kad priešas pradėjo mažiau spausti, o todėl, kad mes pradėjome suprasti jų taktiką. Tai visai ne ta taktika, kuri buvo parašyta Rusijos ginkluotųjų pajėgų doktrinoje - jie veikia kitaip. Tačiau mes mokomės iš jų klaidų, atliekame ne tik gynybinius veiksmus, bet ir atakuojame konkrečiomis kryptimis“, – sakė Kucharčiukas.

(96)
(1)
(95)

Komentarai ()

Susijusios žymos: