Balandžio 26-ąją Černobylio atominę elektrinę sudrebino sprogimas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2010-04-26 21:45
"Vienas iš labiausiai su Černobylio AE katastrofa susijusių šokiruojančių faktų yra tai, kad įvykus katastrofai, Pripetės miesto gyventojai nebuvo evakuoti net tris dienas. " pffff... evakuot, gi tik menki nesklandumai ten ivyko.ir po tu 3 dienu jie evakuoti tik saugumo sumetimais, o ne del butinybes.(as cia juokiuosi is genialiuju rusu )
zahiraz 2010-04-26 22:01
Geras straipsnis,gal kas žinote kur internete būtų galima rasti knyga apie šį ivyki?
Nmz 2010-04-26 22:25
Knygu nezinau, bet turiu nemazai video madziatos apie si iviki ir po 20 metu. Galime pasidalinti. Jei kas turit kokios medziagos (kar ir antras ir trecias youtube imesti video) geresnes kokybes parasykit.
tikman 2010-04-26 22:47
cia straipsnis tiem kurie domisi issigimeliais . kaip ir kodel jie mutuoja
kampas 2010-04-26 23:45
FTF???? Vienas iš labiausiai su Černobylio AE katastrofa susijusių šokiruojančių faktų yra tai, kad įvykus katastrofai, Pripetės miesto gyventojai nebuvo evakuoti net tris dienas. Toliau... Balandžio 26-ąją Černobylio atominę elektrinę sudrebino sprogimas (Video) (cia toks straipsnio pavadinimas); Nuo 1986-ųjų balandžio 27-osios Ukrainos Vyriausybė evakavo Pripiatės ir Černobylio miestų bei kaimų gyventojus – apie 100 tūkst. žmonių – iš 30 kilometrų zonos. (27-26= 1 diena) Mano turimomis ziniomis is pripetes zmones pradeti evakuoti 27d. pavakare, praejus daugiau nei parai po nelaimes (visvien daug). Dar toks neblogas faktas, kad avarija is pradziu bande likviduoti eiliniai ugniagiasiai (is kuriu (savaime suprantama) ne vienas nesulauke geguzes men.) Ir kad tuometine SSRS energetikos ministerija, mane, kad reakturiu pavyks sutvarkyti ir rudeniop bus galima atnaujinti elektros gamyba. Ir sitam straipsni buvo rasyta, kad kazkoks biciukas praleido kazkiek tai ldienu toje uzterstoje zonoje, ir gavo radijacios tiek kiek nuo veido rentgeno, taciau viena veido rentgeno nuotrauka zmogui suteikia tiek radijacijos, kiek jis normaliai gyvendamas gautu per metus. Galima paskaiciuoti 365/3=122 karto daugiau (nenuostabu, net dobilai augia siasialapei)
Sarunas 2010-04-27 12:12
Arba neskaitei straipsnio, arba nesupratai ką skaitei. Čia vienintelis dalykas apie apsigimimus tebuvo tas, kad minėjo jog pušyno spalva pasikeitė ir kad dobilų šešialapių galima rasti, visa kita buvo pasakojama apie tai kas vyko po Čer. AE. Taip, kad laikykis auksinės taisyklės: jei neturi ką pakomentuoti - nekomentuok. Taip sutaupysi ir savo ir mūsų laiko
Simsas 2010-04-27 13:43
Kaip tik po savaitės važiuoju tenai į ekologinę ekskursiją. Reikia tik į spermos banką užsukti
nondescript 2010-04-27 19:03
su Romanu? as taip pat po savaites ten traukiu
Jemalas 2010-04-27 20:23
Kas tokias išvykas organizuoja būtų įdomu sužinoti, ką ten veiksite ir kodėl į spermos banką ?
Muskietininx 2010-04-27 20:27
Jei rimtai nesupratai, tai čia norima išsaugoti savo sveiką ir nepakitusią sėklą. Nes po apsilankymo tokioje vietovėje spermos kokybė gali labai jau pakisti, o tai atsilieps vaikams.
nondescript 2010-04-28 00:01
organizuoja vienas veiklus zmogus, kuris vaziuos kartu su mumis o siaip kelione nebuvo labai viesinama, cia per pazystamu pazystamus autobusa surinko daugiau info, jei idomu: http://www.atra-musica.com/chernobyl/
Simsas 2010-04-28 11:41
Taip, su Romanu
ayamy 2010-04-28 16:57
Norėčiau šį tą patikslinti, nes akivaizdu, kad straipsnio autorius nelabai išanalizavo tai kas parašyta, o tik aklai kopijavo gautą informacija. Jei jau rašom lietuviškai tai ir trumpinius naudokime lietuviškus. Ne MAGATE, o TATENA. Šie trumpiniai yra angliško IAEA trumpinio analogai lietuvių ir rusų kalbomis. IAEA - International Atomic Energy Agency TATENA -Tarptautinė atominės energijos agentūra МАГАТЭ - Международное агентство по атомной энергии TATENOS puslapis pasiekiamas adresu http://www.iaea.org/ Jei kas iš tiesų domisi šia tema ir nori gauti objektyvią ir tikslią informacija pravartu apsilankyti TATENOS puslapyje. Ten galima rasti tiek techninę dokumentaciją, instrukcijas, ataskaitas, o taip pat ir vertinimus įvairių mokslininkų bei tyrinėtojų. Besidomintiems taip pat siūlau susirasti filmą Radiophobia, jei neklystu vadinasi taip ir mano žinio jis nekomercinis. Tai filmas ne apie pačią avariją, bet kaip Pripetė atrodo po jos, berods 1998 metais. Tiems kas spangsta tik apie išsigimimus ir mutacijas ryškiai trūksta žinių šia tema, siūlau pradėti nuo to kas yra radiacija. Pamatysite, jog tai kur kas gilesnė tema nei siekia Jūsų išprusimas. Pabaigai, nevisai tiesa, kad Černobilio zonoje gyvena tik mokslininkai bei tyrinėtojai ir tik nustatytą laiko tarpą. Aplink Černobilį gyvena vienetai atsisakių evakuotis žmonių, turiu pabrėžti, jog jie atrodo taip pat kaip ir bet kuris kaimo gyventojas. O juk ten viską sėja bei augina. Todėl išvadą darau tik vieną, žmonės bijo to ko nežinau ir labai dažnai tai įtakoja tai, kad jie pasmerkti nežinoti to ko bijo.
kionig 2010-04-30 22:37
Kai zmones nebeturi daugiau ko prarasti tai ir nematomos radiacijos nebijo. Siaip tai senesni zmogaus organizma kiek zinau radiacija veikia maziau, bet aisku priklausai nuo apsvytos jei didele tai ir tie patys zmones neperilgiausiai ten isgyvena. Beje, kad zmones gyvena tai nenuostabu, o gal ir tuo paciu nuostabu, kaip jie sugeba isgyventi tokiame nepritekliuje. Juk ivykus avarijai ir pradejus evakuacijai atsirado ilgapirsciu, kurie isvoge visus laidus ir siaip viska. Beje, teko matyt neseniai video apie cernobylio katastrofa per info tv lyg ar koki ten lietuviska kanala, bet tik tiek, kad anglu pastatyta, nors gaila kad uztaikiau kazkur ant vidurio ir neisejo ivertinti viso filmo. Nors gala maciau o jis labai kontraversiskas, pvz kad kazkoks ten tarybos ar komisijos atstovas pasikore, noredamas pasakyti tuos nezinomus faktus ar panasiai, zodziu cia pas mane jau sugedes telefonas, tad perdaug neiimkite uz gryna piniga. Siaip ten esme gale buvo parodyti, kad kazkas visgi kaltas buvo del sito. Nors dabar pilna yra prikurta ivairiu konspiraciju teoriju(yra straipsnis apie tai). Kam ten reikejo knygu tai tegu nueina i bet kokia viesaja biblioteka ir laisvai gales rasti. Siaip pilnai uztenka ir video pasiziureti, tiesiog vaizdingiau, nors dauguma video apie cernobyli yra apie pacia avarija ir jos priezastis. O rasytoju tai tik ispudziai tomis paskutinemis dienomis aprasytos. P.S pirmas straipsnyje video padarytas net su HL - cia tai mane sokiravo P.P.S teko matyt video kaip pripetes ar kazkur netoli jos zonos zmones matuoja su radiacijos matuokliais fona. Tai pilna tokiu video youtubeje, ir prietaisai net zashkalivajet. Taip kad tiem kas ruosiasi ten vykt, tai rimtai reiktu apmastyti apie savo reprodukcija Folijos neuzteks viens, teks prisidet ir svino Uzsipirkit pieno dar ir sekmes jums.
assassin 2010-05-25 21:42
butu idomu apsilankyt. mana labiausiai domina ne pats miestas, o kaip dbr atrodo elektrine. dar iskilo klausimas kaip ta elektrine iki 2000 veike. ta prasme ar ten kas dirbo taip kaip ir iki avarijos.