Tai baisu. Ukrainos generalinis štabas paskelbė, kas nutiko Rusijos tankams  ()

Rusija, norėdama tęsti agresiją, priversta skubiai prikelti pasenusius sovietinius tankus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metų paradas Maskvoje tapo Rusijos karinio silpnumo demonstravimu. Okupantai sugebėjo parodyti tik vieną tanką T-34, kuris buvo pagamintas Charkive 1950 m. Kodėl taip atsitiko, „Telegram“ kanale paaiškino karo ekspertas Oleksandras Kovalenko.

Jis pažymėjo, kad nepriklausomo šaltinio „Oryx“ duomenimis, per metus ir du mėnesius nuo didžiojo karo prieš Ukrainą pradžios, Rusijos kariuomenė prarado 1937 tankus. Į sąrašą pateko tik tie, kurių likvidavimas buvo patvirtintas nuotrauka ar vaizdo įrašu, tai yra, tikrasis skaičius tikrai didesnis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas savo gegužės 9 d. ataskaitoje nurodė, kad sunaikinta daugiau  nei 3700 Rusijos tankų.

Palyginimui, Pirmajame Čečėnijos kare rusai prarado 192 tankus, Antrajame Čečėnijos kare – 23, o įsiveržus į Sakartvelą – tik 3.

Dabar Rusija, norėdama tęsti agresiją, priversta skubiai prikelti pasenusius sovietinius tankus, kuriems 50-70 metų.

 

Nurodoma, kad Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų invazijos į Ukrainą metu, „Armata“ tankų, kurie neva neturi „analogų“, iš viso nepastebėta. Karas parodė, kad iš tikrųjų Rusijos kariuomenė šių tankų neturi, neskaitant poros parodinių pavyzdžių. Šiemet jie net nepasirodė parade Maskvoje.

„Kaip paradas? Ar patiko?“ – situaciją ironiškai pakomentavo Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(119)
(2)
(117)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: