Pavojinga žinia iš Ukrainos. Zalužnas atšaukė susitikimą su NATO, kažkas vyksta fronte  ()

Zalužnas nedalyvaus NATO karinio komiteto posėdyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl sudėtingos operatyvinės situacijos mūšio lauke Ukrainoje vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas trečiadienį negalės prisijungti prie NATO karinio komiteto posėdžio.

Kaip pranešė Censor.NET su nuoroda į „Ukrinform“, tai paskelbė NATO karinio komiteto vadovas admirolas Robas Baueris.

„Šiandienos diskusija nuo pat pradžių bus skirta agresyviam Rusijos karui prieš Ukrainą. Rusijos karas, jų manymu turėjęs trukti tris dienas, vyksta jau 15 mėnesių. Galijotas susvyravo, nes Dovydas, remiamas  50 valstybių visame pasaulyje, pademonstravo išskirtinį stabilumą ir taktinį meistriškumą“, – sakė jis.

Vakar gavau Ukrainos kariuomenės vado, mūsų draugo Valerijaus Zalužno laišką, kad jo dalyvavimas, net ir per vaizdo konferenciją, yra neįmanomas dėl sudėtingos operatyvinės situacijos mūšio lauke.  Esame susitelkę į tai, kad iš jo karinio atstovo gautume įvertinimą apie naujausią padėties raidą vietose, kur ukrainiečiai kovoja už tai, kas teisėtai priklauso jiems“, – pridūrė Baueris.

 

Jis pažymėjo, kad Karinio komiteto nariai išklausys Ukrainos karinio atstovo NATO generolo majoro Serhijaus Salkucano informaciją.

Baueris pažymėjo, kad Šiaurės Atlanto sutarties organizacija žengia į naują kolektyvinės gynybos erą.

„Mes kartu saugome ne tik savo milijardo žmonių ir 31 valstybės fizinį saugumą, bet ir demokratines vertybes, kurios mums visiems brangios. Tai, kad galime bendradarbiauti, turėdami tiek daug ginkluotųjų pajėgų, tiek daug skirtingų pajėgumų, kultūrų, yra tikrai unikalus atvejis pasaulyje“, – reziumavo NATO karinio komiteto vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(3)
(104)

Komentarai ()

Susijusios žymos: