Ukraina perima iniciatyvą. Kas vyksta Bachmute  ()

Rusijos įsibrovėliai ir toliau patiria triuškinančius nuostolius Bachmute. Be to, Sausumos pajėgų vyriausiasis vadas Oleksandras Syrskis teigė, kad dėl sėkmingos Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontratakos priešas kai kuriose vietose atsitraukė 2 kilometrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Faktas yra tas, kad vyksta gana objektyvus procesas – Rusijos armija senka.

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo karo ekspertas, Karinių teisės tyrimų centro vadovas Oleksandras Musijenko.

Visas ši „stambaus masto rusų puolimas“ Rytuose turėjo tikslą: ištraukti ukrainiečių kovines grupes, siekiant jas blokuoti ar nugalėti, taip pat užimti Donecko sritį. Nė vienas iš šių planų nevykdomas ir, aišku, nebus įgyvendintas.

„Bet jie ir toliau atkakliai šturmuoja pozicijas, nes iš tikrųjų įsakymo trauktis nebuvo ir vargu ar bus. Net jei jie visi mirs, įsakymas bus eiti tik į priekį“, – įsitikinęs karo ekspertas.

Dėl to, kad įsibrovėliai yra išsekę, jų puolimas stringa, o Ukrainos kariai gali pasinaudoti situacija, kartais surengti atsakomąją kovą ir perimti iniciatyvą.

„Wagner“ prarado daug žmonių, jų šurmo būriai negali tęsti atakų tokiu tempu kaip anksčiau, Rusijos armijos pozicijos kartais neišlaiko flangų. Tai leidžia mūsų pajėgoms judėti į priekį atsargiai ir žingsnis po žingsnio“, – sakė Musijenko.

 

Anot jo, nuo praėjusios savaitės pabaigos Rusijos kariai nuolat vyksta į aktyvias puolimo operacijas.

„Jie metė didžiules pajėgas, kad šturmuotų Bachmutą. Mūsų pajėgoms pavyko ne tik atremti atakas, bet ir pagerinti taktinę poziciją bei atremti priešą. Tai svarbus rezultatas“, – pabrėžė Karinių teisės tyrimų centro vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: