Puikus „Storm Shadow“ taikinys: Rusija paskelbė, kad netrukus bus pradėti eksploatuoti trys „Kalibr“ vežėjai  ()

2021 metų vasarą Kerčės laivų statykloje „Zatoka“ pirmą kartą buvo paleistos mažos raketinės korvetės. Laivai taip pat gali būti aprūpinti priešlaivinėmis raketomis „Kalibr“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos okupantai Juodosios jūros laivyną šiemet ketina papildyti trimis mažomis „Karakurt“ serijos raketinėmis korvetėmis. Tai sakė laivyno vadas viceadmirolas Viktoras Sokolovas interviu Rusijos gynybos ministerijos laikraščiui „Raudonoji žvaigždė“. Jo pareiškimų citatas paskelbė „Kryminform“.

Vienas toks laivas gabena 8 sparnuotąsias raketas „Kalibr“, pridūrė karininkas.

„2023 metais į laivyną planuojama priimti tris naujausius „Karakurt“ serijos laivus (pavadinta pagal vorą karakurtą), ginkluotus didelio tikslumo raketiniais ginklais, taip pat naują patrulinį laivą“, – sakė Sokolovas.

„Karakurt“ serijos laivai, skirti Juodosios jūros laivynui, pirmą kartą Kryme buvo paleisti Butomos („Zatoka“) laivų statykloje Kerčėje 2021 metų liepą.

„Karakurt“ darbinis tūris yra 800 tonų, jų arsenale yra sparnuotosios raketos „Kalibr“ ir 76,2 mm kalibro instaliacija AK-176MA.

Laivo plaukimo nuotolis yra iki 4600 km, autonomija – 15 dienų. Pagrindinė ginkluotė yra viena universalaus laivų komplekso 3C14 RK paleidimo priemonė, skirta „Kalibrams“, o oro gynybai – oro gynybos sistema „Pantsir-M“.

 

Laivuose taip pat yra dronai „Orlan-10“, kurių nuotolis yra iki 120 km. Dėka žvalgybinių bepiločių orlaivių laivo radiolokacinės stotys neįjungiamos ir taip jis tampa mažiau matomas.

„Karakurt“ yra „upės-jūros“ klasės laivai, galintys vykdyti kovines misijas atviroje jūroje ir vidaus vandenų keliuose. 2015 metais šios korvetės buvo naudojamos „Kalibrams“ paleisti iš jūros į taikinius Sirijoje, pažymi Rusijos propagandistai.

Tuo pačiu metu, 250 km atstumu nuo dabartinės fronto linijos esanti Kerčės laivų statykla bet kokiu atveju yra raketų „Storm Shadow“ diapazone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()