„Dar keli vizitai – ir viskas. Bus galinga koalicija“. Zelenskis skelbia, ką daro Europoje (Video)  ()

Volodymyras Zelenskis, lankydamasis Berlyne, kalbėjo apie koalicijos su sąjungininkėmis kūrimą, kad Vakarai Ukrainą aprūpintų naikintuvais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina kuria „naikintuvų koaliciją“ su šalimis sąjungininkėmis. Būtent su tuo yra susiję Ukrainos lyderio Volodymyro Zelenskio vizitai į Europos šalis.

Apie tai prezidentas pranešė gegužės 14 dieną Berlyne per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu.

„Dabar dirbame kurdami „naikintuvų koaliciją“. Dalis mano vizitų Europos sostinėse būtent tam ir yra skirti. Manau, kad mums pasiseks... Mums labai svarbu koordinuoti savo pastangas“, - sakė V. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad prašys Berlyno tapti šios koalicijos dalimi. V. Zelenskio teigimu, jo tikslas – maksimaliai kontroliuoti Ukrainos dangų, kur šalies agresorės aviacija dabar turi pranašumą. Paklaustas, ar Ukraina gavo pakankamai ginklų iš sąjungininkų dideliam kontrpuolimui, prezidentas atsakė trumpai: „Dar keli vizitai ir viskas“.

 

O. Scholzas savo ruožtu pabrėžė, kad nutraukti Rusijos pradėtą ​​karą įmanoma tik Ukrainos sąlygomis. „Ukraina yra pasirengusi taikai, bet pagrįstai ir su mūsų parama reikalauja, kad tai nebūtų konflikto įšaldymas“, – sakė Vokietijos kancleris.

Jis ragino kitus pasaulio lyderius, siūlančius sėsti prie derybų stalo su Maskva, niekada nepamiršti, kad karo pabaiga neturėtų būti pasiekta Ukrainos teritorinio vientisumo ir suvereniteto sąskaita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()