JAV generolas pašiurpęs, ką daro Ukraina. „To nebuvo niekada!“ (Video)  (2)

Ukraina sukėlė karinę revoliuciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komerciniai amunicijos dronai dabar kelia daug didesnę grėsmę nei anksčiau.

Neseniai socialinėje žiniasklaidoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame rodomi dronų treniruočių atakų kadrai. Vaizdo įraše matyti, kaip bepiločiai orlaiviai, matyt, komerciniai, ant judančių taikinių mėto granatų imitacijas, praneša „thedrive.com“.

 

Ukrainos žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose gausu vaizdo įrašų su panašiais kadrais, kuriuose Ukrainos ginkluotosios pajėgos atakuoja Rusijos karius naudodamos bepiločius orlaivius, kuriuose specialiai įrengti įtaisai granatoms ir kitai nedidelei improvizuotai amunicijai numesti.

Žiniasklaidoje pažymima, kad „dronų karas“ vykdomas vis profesionaliau. Dabar operatoriai mokosi ne tik skraidyti dronais, bet ir tikslingai vykdyti atakas, sprendžiant iš paskelbtos filmuotos medžiagos.

 

Šią technologinę naujovę šiuolaikiniuose ginkluotuose konfliktuose komentavo į atsargą išėjęs JAV armijos generolas ir buvęs JAV specialiųjų operacijų vadavietės vadovas Ričardas Klarkas (Richard Clarke): „Per visą tarnybos laiką Irako, Afganistano, Sirijos mūšių laukuose man nė karto neteko pakelti akių į viršų. Dabar, kai naudojami bepiločiai orlaiviai, pradedant kvadrokopteriais – jie yra labai maži – ir baigiant labai dideliais bepiločiais orlaiviais, mums nebebus taip komfortiška“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(3)
(100)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)