Netikėtas smūgis Rusijai. Ukraina kai ką padarė su tankais T-90M  ()

„Garsusis“ rusiškas tankas turi užsienietiškas valdymo sistemas. Daugelis užsienio kompanijų sužinojo naujų detalių ir atšaukė sutartis su Maskva dėl tankų tiekimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos užgrobė „garsiuosius“ rusų įsibrovėlių T-90M „Proryv“ tankus ir juos ištyrus paaiškėjo, kad transporto priemonė niekuo nesiskiria nuo T-72. Tai interviu „ArmyInform“ sakė Paimtų ir pažangių ginklų ir karinės įrangos tyrimų centro vadovas pulkininkas Serhijus Bachurinas.

„Valdymo sistema, ryšių įranga yra užsienio gamybos, o atsargines dalis importavo Rusija“, - paaiškino specialistas.

Po ekspertų išvadų paskelbimo daugelis užsienio kompanijų, sudariusių sutartis su Maskva dėl rusiškų T-90 tiekimo, greitai nutraukė visus susitarimus, pridūrė Bachurinas.

„Tai toli gražu ne pats geriausias tankas pasaulyje. Tai tik krūva šiek tiek rafinuoto metalo. Priešui tiesiog neįmanoma turėti ką nors geresnio po Vakarų sankcijų“, – pažymėjo pulkininkas.

 

Dėl Ukrainos vadovybės veiksmų Rusija prarado milijardus dolerių, įsibrovėliai liko be investicijų į kitų rūšių ginklus ir bus mažiau aktyvūs fronte, sakė Bachurinas.

„Dauguma „naujausių superginklų“ yra SSRS ginklų modernizavimas. Tai taikoma beveik viskam – nuo sparnuotųjų raketų, orlaivių, raketų iki šaulių ginklų ir įrangos“, - padarė išvadą kariškiai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()