„Kontrolinis šūvis Putinui“. Ką ruošiasi padaryti G7 ir ES  (2)

Su 11-uoju sankcijų paketu Rusijai gali ateiti labai sunkūs laikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Didžiojo septyneto“ (G7) šalys kartu su Europos Sąjunga rengia naują 11-ąjį sankcijų Rusijai paketą. Į jį gali būti įtrauktas visiškas draudimas importuoti rusiškas dujas vamzdynais į Europą.

Apie tai pranešė laikraštis „Financial Times“, remdamasis informuotais šaltiniais.

Prieš Rusijos ginkluotosioms pajėgoms visiškai įsiveržiant į Ukrainą, rusai per metus Europai tiekė 150 mlrd. kubinių metrų dujų ir planavo šį kiekį padidinti. Tačiau karas šiuos planus nubraukė. Šiandien Rusijos Federacija Europos rinkai tiekia tik 30 mlrd. kubinių metrų per metus, daugiausia Vengrijai ir Serbijai.

Naujosios sankcijos, jei bus priimtos, „nušluos“ ir šiuos likučius. Bus galima konstatuoti, kad Rusija visiškai prarado ES rinką, kuri prieš karą buvo pagrindinė jos rinka.

Pagrindinis naujųjų sankcijų tikslas – neleisti atnaujinti Rusijos dujų tiekimo vamzdynais į ES ir taip apriboti Rusijos pajamas iš gamtinių išteklių pardavimo.

 

Rusijos tinklaraštininkas Anatolijus Nesmijanas (El Murid) šią situaciją komentavo savo „Telegram“ tinklaraštyje. Vakarų planus jis pavadino „kontroliniu šūviu“ Rusijai.

Muridas įsitikinęs, kad žlugus V. Putino režimui į Europą vėl tekės rusiškos dujos, tačiau ne tokiais dideliais kiekiais kaip anksčiau ir ne tokiomis pačiomis sąlygomis. Europiečiai tikrai neleis rusams vėl naudoti dujų kaip ginklo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(0)
(101)

Komentarai (2)