„Tai unikalus atvejis“. Kas bus su Rusijos oro gynyba, kai smogs „Storm Shadow“ (Video)  (1)

Jei kalbėsime apie tikimybę, kad Rusija tokias raketas numuš, tai bus unikalus atvejis, sako ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo politikos apžvalgininkas Aleksandras Kovalenko teigė, kad tolimojo nuotolio raketos „Storm Shadow“, kurias Ukraina gavo iš JK, gali ne tik efektyviai smogti į dideliu atstumu esančius taikinius. Šias raketas sunku perimti net naujausioms Rusijos oro gynybos sistemoms.

„Kodėl okupantai panikuoja? Visų pirma, taip yra dėl to, kad raketos turi galimybę skristi itin mažame aukštyje – nuo ​​30 m, o papildomos sistemos leidžia itin efektyviai sekti reljefą. Rusijos oro gynybos sistemos, ypač sąlyginai modernios, tokios kaip S-400 , galimybė aptikti ir sunaikinti objektus prasideda nuo 40 m aukščio juostos. Tai yra, šios raketos iš tikrųjų nepasiekiamos, o jei kalbėsime apie šaudymo tikimybę žemiau tokio aukščio – tai turėtų būti kažkoks unikalus atvejis“, – sakė jis televizijos kanalo FREEDOM eteryje.

Ekspertas pažymėjo, kad nors Ukraina paprašė partnerių suteikti ATACMS raketų, „Storm Shadow“ nėra prastesnės už jas, o kai kuriais atvejais netgi geresnės.

„Pagrindinis privalumas yra net ne skrydžio nuotolis – nuo ​​300 km iki daugiau nei 500 km. Be to, naudojama gana galinga kovinė galvutė - 450 kg, skvarbaus šarvus pramušančio tipo. Tai yra, jos naikina įtvirtintus objektus, tvirtoves ir vadavietes, objektus, kurie yra papildomai apsaugoti nuo smūgių įprastų rūšių ginklais“, – pabrėžė A. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(51)
(0)
(51)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: