„Labai pavojingas priešas“. Skelbiama, kad nužudytas ypatingas rusų vadas  ()

Prieš mirtį Makarovas skubėjo į fronto liniją, kad stabdytų savo karių pasitraukimą iš Bachmuto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas Jurijus Butusovas prie Bachmuto likviduotą Rusijos pulkininką Viačeslavą Makarovą pavadino „labai pavojingu priešu“. Po to, kai Bachmuto apylinkėse jo brigada buvo išvaryta iš kelių pozicijų, Makarovas atvyko į fronto liniją, kad sustabdytų savo karių bėgimą ir stabilizuotų padėtį. Ten Makarovas ir buvo likviduotas.

Žurnalisto teigimu, brigadų vadovai beveik niekada nekeliauja į fronto liniją rinkti informacijos.

4-ąją rusų brigadą Butusovas pavadino viena geriausiai parengtų, tačiau dabar, po brigados vado žūties, jos valdymas laikinai bus neorganizuotas. Be to, pašalintas ir brigados štabo viršininkas, sužeisti keli kiti vadovybės karininkai.

Butusovas pridūrė, kad Rusijos vadų naikinimas turėtų būti siejamas su artileristų arba vienos iš Ukrainos oro pajėgų grupės darbu.

 

BBC karo apžvalgininkas Pavelas Aksionovas dviejų rusų pulkininkų žūtį pavadino „nerimą keliančiu ženklu Rusijos armijai“. Kalbėdamas apie Makarovą, ekspertas pažymėjo, kad tokio lygio vadas neturėtų vadovauti mūšiui būdamas fronto linijoje. Jo pasirodymas ten rodo, kad rusai turi rimtų vadovavimo problemų. Arba ukrainiečiai kažkaip sugebėjo prasibrauti iki štabo.

(155)
(2)
(153)

Komentarai ()

Susijusios žymos: