„Jie patikėjo“. Prasideda masinis Ukrainos apginklavimas – bus keletas kontrpuolimų  ()

Ukrainos karinė-politinė vadovybė mano, kad visiška pergalė prieš užpuolikus įmanoma po sėkmingų atakų serijos. Berlynas tuo patikėjo ir įteikė didžiausią karinės pagalbos paketą nuo didelio karo pradžios.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-15 „Jie patikėjo“. Prasideda masinis Ukrainos apginklavimas – bus keletas kontrpuolimų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos rengia kontrpuolimą prieš Rusijos okupantus keliose srityse. Apie tai gegužės 14 d. rašo karo leidinys „Defense Express“, remdamasis neseniai Vakarų skirtų karinės pagalbos paketų Ukrainai analize.

„Ukrainos karinė-politinė vadovybė mano, kad galutiniam mūsų žemių išvadavimui gali prireikti ne vienos, o kelių kontrpuolimo operacijų, kurioms parengti reikalinga atitinkama karinės pagalbos nomenklatūra“, – sakė ekspertai.

Jų nuomone, šią žinią Berlynas išgirdo ir Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms perdavė didžiausią karinės pagalbos paketą prasidėjus dideliam karui su Rusija.

Leidinys atkreipia dėmesį į logiką, kuria vadovaudamasi Vokietijos vyriausybė formuoja ginklų paketą. Kijeve anksčiau buvo primygtinai kalbama, kad norint apsaugoti dangų nuo Rusijos oro atakų, reikia daugiau vakarietiškų oro gynybos sistemų.

„Sprendimas skirti dar 15 priešlėktuvinių tankų „Gepard“ ir keturias IRIS-T baterijas yra įtrauktas į šį prašymą“, – apibendrino ekspertai.

 

O papildomi vokiečių šarvuočiai ir logistikos paramos automobiliai, anot analitikų, sustiprins Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mechanizuotus dalinius puolimo operacijoms.

Vokietijos žiniasklaida praneša, kad pagalbos paketą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iš Berlyno sudarys 20 pėstininkų kovos mašinų „Marder“, 30 tankų „Leopard 1“, 18 haubicų, 4 IRIS-T sistemos ir šimtai joms skirtų valdomų raketų. Ginkluotės kaina siekia 2,7 milijardo eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()