„Baisus smūgis Putinui“ - Rusijos opozicija telkiasi kovai  (1)

„Wagner“ lyderis rado žodžių pasiekti Rusijos elito širdis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Wagner“ lyderis Jevgenijus Prigožinas suformavo nacionalinę idėją, šūkį, kuriam Rusijos elitas yra pasiruošęs pritarti. Ši idėja skamba: „senelis yra durnius“.

Prigožinas bando tapti viso Rusijos elito ruporu, išskyrus tą karštą dešimtuką. Ir po šios 27 minučių kalbos yra tikimybė, kad jam pavyks. Man atrodo, kad jis rado žodžių, galinčių pasiekti elito širdis... Prigožinas žino ir puikiai supranta, ką ir kodėl sako“, – interviu UNIAN sakė politikos strategas Michailas Šeitelmanas.

Šeitelmanas kalba apie ilgą Prigožino pasisakymą, kuriame jis paminėjo kažkokį senelį ir iškėlė retorinį klausimą, kas nutiks, jei paaiškės, kad „senelis yra durnius“. Daug kas spėjo, kad taip Prigožinas užsipuolė patį Putiną, tačiau „Wagner“ vadovas tai neigė.

Jo teigimu, Prigožino sugalvotas šūkis skamba širdyse, ypač Rusijos elite, išskyrus vadinamąjį dešimtuką - artimiausią Putino ratą, kuris palaiko karą.

„Pasirašyti po šiuo šūkiu yra lengva, nes jame nepasakoma, kieno senelis ar kas yra senelis, bet visi supranta. Ir, svarbiausia, beveik visi pritaria. Nes pinigai ir ginklai baigiasi, o fronte prarandamos teritorijos. Ir todėl tai yra tas šūkis, kuriuo pasiruošę vadovautis žmonės, ypač elitas. Elito sąmokslas yra vienijanti idėja. Rusijos opozicija jau seniai buriasi, ieško vienijančios tautinės idėjos. O nacionalinę idėją suformavo Prigožinas: „senelis yra durnius“. Beje, jai pritars ir Rusijos liberalioji opozicija. Ir tai yra baisus smūgis Putinui“, – pridūrė Šeitelmanas.

(61)
(0)
(61)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: