Galingas antausis Vengrijai! Skamba visa Europa, ką drėbė Čekijos eurokomisarė  (2)

„Niekas neverčia vengrų būti ES dalimi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos užsienio reikalų ministras Janas Lipavskis griežtai sureagavo į Vengrijos premjero Viktoro Orbano žodžius. Pastarasis Europos Sąjungą palygino su Hitlerio planais.

Janas Lipavskis atkreipė dėmesį, kad Budapešto niekas neverčia likti Europos bendruomenės dalimi.

„Niekas neverčia vengrų būti šios bendruomenės dalimi, jei jie jaučiasi nepatogiai“, – „Euractiv“ citavo Čekijos užsienio reikalų ministrą Lipavskį.

Savo ruožtu čekų eurokomisarė Vera Jurova teigė, kad Vengrijos atstovai vengia su ja fotografuotis Briuselyje, kad nesusidurtų su „persekiojimu namuose“.

Anot jos, nuo kiekvieno tokio pareiškimo nukenčia oficialaus Budapešto reputacija. Be to, Jurova nurodė, kad jai „seniai kyla abejonių“ dėl Vengrijos demokratijos.

Kartu ji pabrėžė, kad, nepaisant Orbano retorikos, kai kurie Vengrijos diplomatai tebėra atviri galimam kompromisui klausimais, kuriems reikalingas vieningas ES lygmens susitarimas, pavyzdžiui, sankcijų.

„Ir dar yra profesionalūs bei darbštūs Vengrijos pareigūnai, kurie derasi su mumis dėl teismų sistemos ar viešųjų pirkimų reformų“, – sakė Jurova ir pridūrė, kad Vengrijos pareigūnų požiūris rodo, kad šaliai „be galo trūksta pinigų“.

Skandalingas Orbano pareiškimas apie ES – ką pasakė Vengrijos premjeras?

 

 

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas priekaištavo Europos Sąjungai. Jis kaltino ES dėl ekonomikos nuosmukio ir nepritarė ginkluotės bei finansinei paramai besiginančiai Ukrainai.

Verta paminėti, kad Vengrijos vyriausybė yra finansiškai priklausoma nuo ES pagalbos. Orbano antieuropietiška retorika sustiprėjo po to, kai Briuselis padidino finansinį spaudimą. Budapeštui dėl korupcijos buvo įšaldyti daugiau nei 30 mlrd. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(255)
(3)
(252)

Komentarai (2)