[ŽT] „Apple AirTag“ šluoja okupantus - netikėta žinia, ką giliai rusų užnugaryje daro ukrainiečiai  ()

Dmitrijus Rogozinas parodė žymeklius, kuriuos esą diversantai įtaisė ant Rusijos karinių transporto priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas, dabar save laikantis „Rusijos savanoriu“, savo „Telegram“ kanale rašė, kad diversantai ant Rusijos karinių mašinų montuoja GPS žymeklius. Įrašą jis iliustravo nuotraukomis, praneša „Focus“.

Kovotojai, tai yra švyturiai (radijo žymekliai), kuriuos diversantai tvirtina prie mūsų karinių transporto priemonių, įskaitant civilines mašinas. Paskui jas apšaudo. Būkite atsargūs, prieš išvykdami apžiūrėkite savo automobilius!“, ragino Rogozinas.

Rogozino nuotraukoje matomas kažkas panašaus į „Apple AirTag“ arba tokio įrenginio padirbinys - juos gausiai gamina Kinijos įmonės. „AirTag“ - tai mažytis prietaisas, kurį galima paslėpti krepšyje, automobilyje ar kitame daikte, kurį vėliau norima surasti. Taip galima išaiškinti vagystes. Tiesa, „Apple AirTag“ nėra tikras radijo švyturys. Jam vis tiek reikia ryšio su kieno nors telefonu - pats ryšio su tinklu ar, juo labiau, GPS palydovais jis nepalaiko. Kita vertus, jei tarp okupantų yra koks „iPhone“, prie jo prisijungęs „AirTag“ potencialiai galėtų pranešti apie savo buvimo vietą ukrainiečiams.

(53)
(2)
(50)

Komentarai ()

Susijusios žymos: