Audra prie Bachmuto! „Wagner“ prarado 20 kartų daugiau teritorijos  ()

Putino armija ir „Wagner“ prarado 20 kartų daugiau teritorijos prie Bachmuto nei užėmė mieste.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-16 Audra prie Bachmuto! „Wagner“ prarado 20 kartų daugiau teritorijos  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Audra prie Bachmuto! „Wagner“ prarado 20 kartų daugiau teritorijos.

Gegužės 9 dieną Ukrainos ginkluotosios pajėgos Bachmuto apylinkėse išlaisvino 23 kv. km, rašo „Agentūra“, remdamasi skaičiavimais pagal projekto „DeepState“ žemėlapius. Per tą patį laiką „Wagner“ pačiame mieste sugebėjo užimti kiek daugiau nei kilometrą.

Gegužės 14 d. 72-osios atskirosios motorizuotųjų šaulių brigados daliniai buvo išvaryti iš pozicijų netoli Ivanivskės kaimo, esančio į pietvakarius nuo Bachmuto, sakė su „Wagner“ susijęs propagandistas Aleksandras Simonovas. Šios teritorijos plotas yra apie 7,4 kv. km.

Simonovo ir „Telegram“ kanalo „Wagner Orchestra“ teigimu, dabar Ukrainos gynėjai bando pasiekti Kliščijivką, kur yra taktinis aukštis.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių pažangą Bachmuto flanguose patvirtina ir Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hanna Maliar.

Detalių ji nepateikia, tačiau teigia, kad padėtis Bachmuto srityje vis dar itin sunki, pridurdama, kad ginkluotosioms pajėgoms pavyko kelias dienas žengti į priekį. Generalinio štabo suvestinėje nėra informacijos apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą netoli Bachmuto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: