Tai tiesiog nerealu. Skamba visa Ukraina, ką padarė sužeistas kulkosvaidininkas (Video)  ()

Priešo pozicijų šturmo metu rusų okupantas sužeidė 26 metų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 72-osios brigados pėstininką. Vyriškis buvo sužeistas į šlaunį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kulkosvaidininkas iš Černivcų šaukiniu „Sviatijus“ gavo keletą skeveldrų žaizdų kojoje kaip tik per Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priešo pozicijų šturmą Vuhledaro apylinkėse. Vyras atsisakė evakuotis, todėl nepaisydamas skausmo ir kraujavimo toliau kovojo. Apie tai praneša TSN.

Tą dieną kariuomenės 72-osios brigados kulkosvaidžių būrio pėstininkai gavo įsakymą perimti strategiškai svarbios fronto dalies kontrolę.

„Pasirodo, kad tai aukštuma, ir jei priešas ten dislokuotų savo minosvaidžius ir artileriją, jie tiesiog iš tolo sunaikintų mūsų pėstininkus“, – prisimena Sviatijus.

Pasak jo, pajėgos buvo nelygios – okupantų skaičius kelis kartus viršijo ukrainiečių pėstininkus, tačiau nepaisant to, Ukrainos kariai sugebėjo priartėti prie rusų pozicijos ir pulti.

Siūlėme jiems pasiduoti, kad šis mūšis nesuintensyvėtų, bet jie norėjo mums įrodyti, kad jie vis dar yra kažkokie kovotojai“, – pasakoja kulkosvaidininkas.

Karys prisimena, kad vienas iš įsibrovėlių mūšio metu metė į jį granatą ir jis buvo sužeistas į šlaunį. Supratęs, kad jei jis būtų evakuotas dabar, dalinys netektų kelių žmonių, todėl Sviatijus nusprendė pasilikti ir tęsti kovą.

„Jis viską užbaigia iki galo, tokių žmonių tikrai mažai, nes jis labai motyvuotas. Taip pat motyvuoja dalį komandos. Jei kiekvienas karys būtų kaip Sviatijus, seniai būtume pakeitę situaciją. Pasirūpinsime, kad jis taptų skyriaus vadu, nes tokius žmones reikia motyvuoti ir palaikyti. Vaikinas išėjo į frontą kaip savanoris, kovinės patirties neturėjo, bet viską išmoko karo metu“, – pasakoja padalinio vadas Nazaras Kišakas.

 

Įnirtinga kova truko daugiau nei 6 valandas ir baigėsi ukrainiečių gynėjų pergale. Po mūšio okupantai artilerija smogė į pozicijas, o Sviatijus gavo dar keletą žaizdų kelyje. Nepaisant žaizdų, jis bandė išgelbėti kraujuojantį kovos brolį.

Po mūšio kulkosvaidininkas buvo nuvežtas į ligoninę, o dabar gydomas gimtuosiuose Černivcuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(164)
(0)
(164)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()