Ukrainos kariuomenėje išdavikas. 277 bataliono kariai pateko į nelaisvę  ()

Išdavikas pasinaudojo sudėtinga situacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Valstybinis tyrimų biuras vienam iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 501-ojo atskirojo jūrų pėstininkų bataliono vadų pateikė įtarimą dėl valstybės išdavystės, dėl kurios į nelaisvę pateko 277 šios brigados kariai.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasi Biuro spaudos tarnyba.

Nuo 2022 metų vasario pabaigos šio bataliono kariai vykdė Mariupolio miesto gynybą.

„Tų pačių metų balandį Rusijos propagandos žiniasklaida paskleidė informaciją, kad 501-ojo bataliono jūrų pėstininkai savo noru pasidavė apsuptame Mariupolyje.

Tyrimo metu nustatyta, kad iš tikrųjų 501-ojo atskirojo jūrų pėstininkų bataliono vadovas sulaužė priesaiką ir perėjo į priešo pusę. Jis sudarė susitarimą su rusais ir įtikino pagrindinį vadą pasiduoti. Pasinaudodamas sudėtinga gynybos pajėgų padėtimi Mariupolyje, išdavikas paragino vadą nutraukti gynybinius veiksmus, atiduoti ginklus ir personalą. 277 brigados kariams buvo įsakyta persikelti, tačiau iš tikrųjų jie buvo perkelti į „DLR“. Kariškiai buvo suklaidinti, todėl nesuvokė ir negalėjo suvokti įsakymo ar įsakymo pasiduoti neteisėto pobūdžio“, – rašoma pranešime.

 

Tuo pačiu metu Valstybinis tyrimų biuras nusprendė nutraukti bylą prieš 277 501-ojo bataliono karius, įtariamus dezertyravimu. Tai suteikia pagrindą įgaliotoms institucijoms atkurti pažeistas sugautų jūrų pėstininkų teises.

„Tyrimo metu taip pat nustatyta, kad 501-ojo vadovas po diversijų Mariupolyje tęsė savo klastingą veiklą, persikėlęs į gimtąjį Berdianską, Zaporižios sritį, vėl ėmė agituoti Ukrainos kariuomenę pereiti į priešo pusę ir už atlygį suteikti jam informaciją apie Ukrainos pajėgų ir gynybos priemonių dislokavimą. Tyrimo metu 2022 metų balandžio-birželio mėnesiais buvo nustatyti bent trys svarbūs faktai“, – pridūrė biuras.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 501-ojo atskirojo jūrų pėstininkų bataliono vadovas buvo informuotas apie įtarimą dėl valstybės išdavystės (Ukrainos baudžiamojo kodekso 111 straipsnio 2 dalis). Straipsnio sankcija numato įkalinimą iki gyvos galvos.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, kalbama apie Konstantiną Besmertnamą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(6)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: