[ŽT] „Nuo 40 iki 50 naikintuvų“. Ukraina skelbia apie 4 eskadriles F-16  ()

Ukrainai skubiai reikia modernių kovinių lėktuvų, nes Rusija perėjo prie valdomų sklandančių bombų naudojimo taktikos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 40 iki 50 naikintuvų F-16: Ukrainos gynybos ministerija kalba apie jų perdavimo galimybę. Tai veiksmingai uždarytų šalies oro erdvę nuo Rusijos bombardavimo ir raketų smūgių. Interviu metu įtakingam amerikiečių leidiniui „Politico“ tai paskelbė Gynybos ministerijos vadovo patarėjas Jurijus Sakas.

Anot jo, Ukrainai skubiai reikia modernių kovinių orlaivių, nes Rusija perėjo prie plačios valdomų sklandančių bombų naudojimo taktikos. Jos leidžia bombarduoti Ukrainą tolimu atstumu, todėl oro gynybos sistemoms neįmanoma pataikyti į Rusijos bombonešius. Tuo pačiu metu Ukrainai prieinami naikintuvai „MiG-29“ nepajėgūs susidoroti su užduotimi, kurią gali išspręsti F-16.

„Šiandien visi kalba apie kovotojų koaliciją – tai labai daug žadantis ženklas“, – sakė pareigūnas. Be to, amerikiečių naikintuvai suteiks galimybę sustiprinti Ukrainos oro gynybą.

 

J. Sakas paskelbė apie dar ryžtingesnius prezidento V. Zelenskio veiksmus, susijusius su Ukrainos partneriais Vakaruose dėl sprendimo perduoti Ukrainai naikintuvus. Ukrainos pusė optimistiškai vertina, kad svarbiausia Kyjivui tema bus aptarta šią savaitę Japonijos Hirosimoje vyksiančiame G7 viršūnių susitikime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)

Komentarai ()