[ŽT] Dar vienas smūgis rusams! Skelbiama, ką numušė „Patriot“ sistema  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš JAV gautas oro gynybos sistemas „Patriot“ daugiausia naudoja prieš rusų raketas. Bet Ukrainos „Patriot“ jau numušė bent vieną lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos lėktuvai nesiartina prie Ukrainos pozicijų ir savo atakas bombomis ir raketomis rengia iš toliau. Jie bijo trumpo nuotolio sistemų, tokių kaip NASAMS. Tačiau „Patriot“ veikia didesniu nuotoliu ir, kaip praneša CNN, jau numušė bent vieną rusų naikintuvą.

CNN kalbinti pareigūnai pabrėžė, kad ukrainiečiai yra atsakingi už sprendimų priėmimą. Jie naudoja savo „Patriot“ sistemas taip, kaip jiems atrodo geriausia. Priklausomai nuo versijos, „Patriot“ gali numušti orlaivius ir 160 km atstumu. Rusams tai yra nauja grėsmė, todėl jie labai stengiasi sunaikinti Ukrainos „Patriot“.

Beje, kai kurie JAV Kongreso atstovai tvirtina, kad šiuolaikiniai naikintuvai leistų Ukrainai lengviau tvarkytis su Rusijos lėktuvais ir tam nereikėtų skirti brangių „Patriot“ raketų. Kitaip tariant, F-16 suteikimas Ukrainai, jei tai tik būtų įmanoma, būtų ir finansiškai motyvuotas žingsnis. Viena „Patriot“ raketa kainuoja nuo 4 milijonų dolerių. Per didelę Rusijos raketų ataką tenka paleisti ne vieną dešimtį „Patriot“ raketų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(99)
(4)
(95)

Komentarai ()