Sukurtas žmogaus judesius imituojantis robotas (Video)  (11)

Pietų Korėjos Mokslo ir technologijų instituto (KIST) ir „Samsung Electronics“ inžinieriai pagamino žmogaus judesius realiuoju laiku imituojantį robotą, praneša „Spectrum.ieee.org“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mahru“ pavadintas robotas naudoja judesių fiksavimo technologiją ir atkartoja žmogaus judesius – pavyzdžiui, mojuoja rankomis, kraipo galvą ar kilnoja kojas. Kol kas judesių sinchronizacija pasiekiama operatoriui naudojant specialią judančius fiksuojančią ir informaciją robotui perduodančią įrangą.

Pasak roboto kūrėjų, ateityje tokie judesių sinchronizaciją naudojantys robotai galėtų būti naudojami nuotolinio bendravimo sistemose, kai toli esantiems žmonėms pasitarimuose ar renginiuose galėtų atstovauti realiuoju laiku vaizdą, garsą ir judesius „transliuojantys“ žmogaus pavidalo robotai.

Šiame vaizdo siužete pristatomi „Mahru“ sugebėjimai.

Įdomu tai, jog panašius robotus moka kurti ir lietuviai robototechnikos entuziastai. Mes jau rašėme, jog Vitalijus Rodnovas iš Klaipėdos neseniai vykusiame robotų čempionate San Franciske laimėjo aukso medalį. Nors rungtynėse dalyvavo "sportiniai" robotai, inžinierius moka kurti ir kiek kitokius humanoidus:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)