[ŽT] „Wagner“ bandė apsupti Ukrainos kariuomenę. Skelbiama, kuo baigėsi  ()

„Wagner PMC“ savininkas Jevgenijus Prigožinas pripažino, kad jo samdiniai negali apsupti Ukrainos gynybos pajėgų Bachmute, nes prarado stabilius šiaurinius ir pietinius miesto flangus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama Karo tyrimų instituto ataskaitoje.

„Vagneriai“ jau seniai skelbė apie planus apsupti Bachmutą ir įstumti į spąstus Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, tačiau Ukrainos gynėjų atkirčiai ir aktyvi gynyba neleido jiems to padaryti.

Karo studijų instituto analitikai anksčiau apskaičiavo, kad Rusijos kariuomenei vargu ar pavyks apsupti Bachmutą po to, kai 2023 m. žiemą ir pavasarį užpuolikai kelis kartus greitai prasiveržė į šiaurę, pietus ir rytus nuo miesto.

„Prigožinas tikriausiai tikėjosi, kad Ukrainos pajėgos visiškai pasitrauks iš Bachmuto, bijodamas neišvengiamos apsupties, ir netgi siūlė leisti prezidentui Volodymyrui Zelenskiui kovo 3 d. išvesti Ukrainos karius iš miesto“, - rašoma straipsnyje.

Tačiau Ukrainos gynybos pajėgos toliau gynė teritorijas į vakarus nuo Bachmuto, priversdamos „Wagner“ kariuomenę kovoti miestų teritorijose ir prasiskinti kelią per miestą.

Prigožino prisipažinimas taip pat patvirtina Ukrainos pareigūnų pareiškimus, kad „Wagner“ kariai praranda iniciatyvą mūšio lauke.

 

Su Prigožinu ir jo samdiniais susiję tinklaraštininkai dėl karinių nesėkmių Bachmute ir jo apylinkėse kaltina Rusijos reguliariąsias pajėgas.

Prigožinas tiesiogiai kreipėsi į Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką generolą Valerijų Gerasimovą su prašymu palaukti dar bent kelias dienas. „Putino virėjas“ taip pat apkaltino Gerasimovą dėl Rusijos kariuomenės atsitraukimo iš Bachmuto flangų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()