„Priešas silpsta“: „Washington Post“ apie Ukrainos planus apsupti Bachmutą  ()

Vienas iš Ukrainos desantininkų pranešė žurnalistams, kad jie įsitvirtino Kliščivkos apylinkėse. Nepaisant strateginio Bachmuto nereikšmingumo, analitikai mano, kad mūšiai ta kryptimi gali surišti Rusijos pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors Ukrainos gynybos pajėgos buvo sumažintos iki mažų placdarmų sunaikintame Bachmute, pažanga daroma žengiant į priekį flanguose. Galutinis tikslas yra apsupti miestą. Apie tai pranešė „The Washington Post“.

„Esu apkasuose. Sutvirtinome savo pozicijas. Aplink mus daug žuvusių rusų“, – Kliščiivkos rajone žurnalistams rašė 5-osios atskirosios oro desantininkų brigados karys Jurijus.

Ukrainos kariai ir toliau laiko Bachmuto pakraščius, įskaitant teritoriją, kurioje buvo paminklas su sovietų MiG lėktuvu. Apie tai laikraščiui pasakojo keli gynyboje dalyvavę kovotojai.

Generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis pripažino, kad Ukraina kontroliuoja tik nedidelę Bachmuto dalį, tačiau pridūrė, kad miestas dabar yra „taktiškai apsuptas“. Leidinys pažymi, kad žodžiai apie mūšio tęsimo strategiją, nepaisant to, kas techniškai valdo miestą, pasirodė po Zelenskio pareiškimo apsilankius G7 susitikime. Ukrainos prezidentas sakė, kad iš miesto nieko neliko.

Šeštadienį, gegužės 20 d., „Wagner“ savininkas Jevgenijus Prigožinas pareiškė, kad jo samdiniai užėmė Bachmutą, o Kremlius paskelbė Putino pareiškimą, kuriame giriamas miesto „išvadavimas“. Ukraina šį pareiškimą oficialiai paneigė. Tačiau tuo pat metu leidinys pažymi, kad visiškas Bachmuto užėmimas būtų reta pergalė Rusijos Federacijai.

 

Kai kurie analitikai mano, kad Bachmuto mūšis turi mažai strateginės reikšmės platesniems karo veiksmams. Tačiau kai kurie iš jų mano, kad kovos Bachmuto kryptimi gali surišti Rusijos pajėgas.

Be to, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas gegužės 22 dieną paskelbė, kad kovos dėl Bachmuto tęsiasi. Be to, priešui nepavyko bandyti atgauti savo pozicijas prie Ivanovskio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()