[ŽT] „Jie apgavo Putiną“ - generolas skelbia, kas laukia „Kinžal“ kūrėjų  ()

Buvusio Ukrainos Užsienio žvalgybos vadovo Mykolos Malomužo teigimu, po trijų nesėkmingų bandymų atakuoti Ukrainos miestus hipergarsinėmis „Kinžal“ raketomis, jų kūrėjų laukia sunkus likimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-22 [ŽT] „Jie apgavo Putiną“ - generolas skelbia, kas laukia „Kinžal“ kūrėjų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mykola Malomužas naujame interviu paiškino, kodėl buvo suimti raketų „Kinžal“ kūrėjai. Visi trys „Kinžal“ kūrėjai buvo areštuoti dėl to, kad sužlugdė „strateginį Rusijos kovinio pajėgumo pagrindą“. Dabar jie kaltinami valstybės išdavyste.

Jie buvo sulaikyti po to, kai buvo paleista pirmoji „Kinžal“ – ji nukrito, bet nepadarė žalos konkrečiam objektui. Net civiliniam, jau nekalbant apie strateginį objektą, į kurį ji buvo nukreipta. Sulaikyti kūrėjai aiškiai dėstė, kad „Kinžal“ yra kitur pasaulyje neegzistuojantis superginklas, kuris „pataiko į penkias kapeikas“ – tiksliai į taikinį“, sakė Malomužas.

Buvęs žvalgybos vadovas taip pat pažymėjo, kad kūrėjai tiesiog „apgavo Putiną“, nes raketos neturi jokių supergalių. „Jie norėjo surengti didžiulius smūgius su „Kinžal“ raketomis. Tikėjo, kad vis tiek prasimuš oro gynybos sistemas, parodys, kad „Kinžal“ veikia. Pirmą kartą numušta viena „Kinžal“ raketa, antrą kartą - visos šešios „Kinžal“, kurias jie paleido“, – tęsė Malomužas.

 

„Kinžal“ atakos prieš Ukrainą baigėsi visiška nesėkme. Liūdnas likimas laukia ir raketos kūrėjų. Rusijos raketų pranašumas pasirodė esąs įsivaizduojamas. Kadangi aplink jį kurta Rusijos karinė strategija, mokslininkams teks atsakyti už žalą visai Rusijos karo doktrinai.

(54)
(1)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: