[ŽT] „Kaip tai gali būti?! Aš nesuprantu!“. Šokiruota rusė skelbia video, kas vyksta Briansko ligoninėse (Video)  ()

Briansko srityje ligoninės atsisako gydyti civilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Briansko srities gyventoja publikavo piktą vaizdo kreipimąsi į Rusijos valdžios institucijas. Ji skundėsi, kad dėl karo negali išgydyti savo vaiko: visos ligoninės pilnos Ukrainos frontuose sužeistų Rusijos Federacijos karių.

Video pasiekiamas „Ukraina 365“ „Telegram“ kanale.

Moteris tikina, kad jos sergantį vaiką atsisakė ne tik gydyti, bet net apžiūrėti ligoninėje tiek gyvenamojoje vietoje, tiek regiono centre. Paaiškėjo, kad Briansko srities medicinos įstaigos jau perpildytos sužeistų okupantų, o civilius priimti galima tik už pinigus ir su elektroniniu siuntimu.

„Kreipėmės į vietinę Starodubo rajono ligoninę, bet jie atsisakė suteikti mums pagalbą. Sakė, kad negali mūsų priimti, nes „ligoninėje nėra vietų ir ruošiamasi priimti sergančius ir sužeistus karius“. Kaip tai gali būti?! Aš nesuprantu! Prie ko čia kariai ir sergantis vaikas?(...) Mes net nežinome kuo serga Maksimas, kaip jį gydyti? Nusprendėme važiuoti į Briansko sritį, į ligoninę Nr.1. Aš kaip tik esu čia. Bet čia nepriima nei vaikų, nei suaugusiųjų! Registratūroje mane informavo, kad konsultacijos vizitai poliklinikoje yra mokami ir galimi tik su elektroniniais siuntimais. O dabar priėmimas išvis uždarytas! Kreipiuosi į institucijas: federalinę, regioninę, į visas iš karto! Padėkite man išgydyti vaiką! Į ką kreiptis? Kur dabar vežti vaiką? Nežinau, ką daryti toliau, kur ieškoti pagalbos! Padėkite, prašau“, – skundėsi rusė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(5)
(82)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()