Vadim Volovoj. Pirmoji Lietuvos karinė doktrina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lightfire 2010-05-04 14:08
kabinėjimasis ieškant dantų ne toje vietoje. Normali karinė doktrina tuom ir pasižymi, kad yra universali ir įvardija „nestabilias valstybes“ ir valstybes, „kurių saugumo ir gynybos politikos dokumentai numato, o karinė galia leidžia vykdyti karinę veiklą, tiesiogiai ar netiesiogiai nukreiptą prieš Lietuvą ir jos sąjungininkes“. Galima iki pažaliavimo ginčytis ir įrodinėti, kas yra tos valstybės, bet reikia suprasti, kad tokiame dokumente, kuris galios ne vienerius ir ne dvejus metus, papr negali būti kažkokio konkretumo ar tiesioginių grėsmių įvardijimo, jei jų oficialiai nėra(o dokumentas tai oficialus). Autoriaus skundimasis, kad girdi, konkrečiai įvardykime savo priešus, kaip tai padarė pati Rusija, yra ne kas kita, kaip švelni provokacija. To visiškai nėra reikalo daryti. galbūt kas mano, kad šiandien ta grėsmė yra Rusija. Galbūt rytoj tai bus Lenkija, Švedija ar dar kažin kas - iš istorijos matome, kad priešininkų gali atsirasti netikėtai ir iš visų pusių, tad tokiam dokumente juos įvardyti konkrečiai yra netikslinga. Tam ir skirta karinė strategija, kuri gali būti kasmet atnaujinama.
Freeman 2010-05-04 17:05
Autoriaus požiūris daugiausiai ir remiasi, kad viską reiktų smulkiau ir aiškiau detalizuoti. tą ir aną. Bet juk karinės doktrinos netas principas, kaip ir minėjo, tam skirti kiti dokumentai. Vietom rašo tikrai dviprasmiškai. Dėl šito sakinio „Lietuvos kariuomenė gali būti naudojama karinėmis priemonėmis teikiant pagalbą Lietuvos Respublikos piliečiams užsienyje“, teigia kad tarsi persūdyta ir reiktų švelniau, kad nebūtų pagrindo kaltinti Lietuvą agresyvumu, tačiau jo nuomone reiktų įvardint priešą konkrečiais vardais. Bet juk tai agresyvumo ir rodymas iš esmės.
Petriukas 2010-05-16 20:20
Rusas rašė, rusiškai
i9n4s 2010-05-19 09:12
nuobodus straipsnis boringggggggggg ir uzmigt galima beskaitant jus dar kazka analizuojat lol geriau ka nors naudingo paskaititumet
lightfire 2010-05-19 09:56
Kas vertė skaityti, berašti?