Vokietija Ukrainai gali perduoti tikrą monstrą „Taurus“. Maskva išeis iš proto (Video)  ()

Ukraina turėtų gauti visų rūšių ginklus, kuriuos naudotų pati NATO. Vokietija galėtų perduoti „Taurus“ tipo sparnuotąsias raketas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-24 Vokietija Ukrainai gali perduoti tikrą monstrą „Taurus“. Maskva išeis iš proto (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai interviu „Redaktionsnetzwerk Deutschland“ (RND) pareiškė Bundestago deputatas Roderichas Kiesewetteris.

Anot jo, tokios ginkluotės perdavimas leis išplėsti paramos Ukrainai strategiją.

„Ukrainos partneriai dabar turi suteikti Ukrainai viską, ką Ukraina gali panaudoti bendruose kariniuose mūšiuose ir kas yra leistina pagal tarptautinę teisę“, – sakė Kieseweteris.

Jo nuomone, vokiškos sparnuotosios raketos „Taurus“, kurių nuotolis yra iki 400–500 kilometrų, būtų labai naudingas indėlis.

„Čia neturėtų būti daugiau raudonų linijų“, – apie ginklų perdavimą Ukrainai kalbėjo politikas.

Kas žinoma apie sparnuotąsias raketas „Taurus“

Aviacinė ikigarsinė sparnuotoji raketa „Taurus“ yra britų „Storm Shadow“ analogas. Tuo pačiu metu jų veikimo spindulys yra daug didesnis – iki 500 kilometrų. Jos svoris yra 1400 kg, o ilgis – 5 metrai. Raketa buvo sukurta „Taurus Systems GmbH“. Vokietija savo oro pajėgoms užsakė 600 kovinių ir 14 mokomųjų raketų „Taurus“.

Taip pat žinoma, kad šios raketos kovinės galvutės detonavimo sistema gali būti užprogramuota detonacijai iš oro arba po žeme. Oro detonacijos atveju abu užtaisai detonuojami vienu metu.

 

Verta pažymėti, kad toks pareiškimas buvo padarytas atsižvelgiant į tai, kad Ukraina gavo iš Didžiosios Britanijos raketas „Storm Shadow“. Gegužės 11 d., Didžiosios Britanijos gynybos ministras Benas Wallace'as patvirtino, kad jo šalis Ukrainai perdavė tolimojo nuotolio raketas „Storm Shadow“, kurios gali pataikyti į taikinius daugiau nei 250 kilometrų atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai ()