[ŽT] Dideli pokyčiai. Ukrainos kariuomenė skelbia, kas nutiko prie Bachmuto  ()

Bachmuto fronto sektoriuje įvyko staigus karo veiksmų sulėtėjimas, patvirtino Ukrainos gynybos ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų puolimas Bachmuto kryptimi sulėtėjo. Okupantai praktiškai nesiveržia į šturmus, bet vis dar rengia didžiulius smūgius orlaiviais ir artilerija, skelbia Ukrainos gynybos viceministrė Anna Maliar.

„Vakar ir šiandien nėra aktyvių mūšių nei mieste, nei pakraščiuose... Priešas aktyviai apšaudo miesto pakraščius, jo prieigas“, – sakė Maliar.

Ji patikino, kad aukštumos, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos gegužės pradžioje užėmė netoli Bachmuto, tebėra kontroliuojamos ukrainiečių. Tolesnė pažanga ten kol kas sustabdyta, nes Ukrainos kariuomenė sutelkė dėmesį į kitas užduotis. Rusai savo aktyvumą sumažino dėl rotacijos ir persigrupavimo. Dalis Bachmuto tebėra kontroliuojama Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. „Mūsų kariai kontroliuoja Bachmuto pakraštį“, – sakė Maliar.

 

Informaciją iš įvykio vietos patvirtino ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys, „Telegram“ rašantis slapyvardžiu „Bachmuto demonas“. Gegužės 27 d. ryte jis rašė: „Rusai ne visiškai užėmė Bachmutą... Flanguose tęsiasi sunkios kovos, veržimasis šiek tiek pristabdytas“.

(53)
(1)
(52)

Komentarai ()

Susijusios žymos: