„Putinas bejėgis.“ Netikėta žinia, kodėl Baltarusijos kariuomenė neina į karą  (2)

Nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios pranešama, kad Vladimiras Putinas įvairiais metodais spaudžia Aliaksandrą Lukašenką, kad Baltarusijos kariuomenė įsitrauktų į karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tikrąją Aliaksandro Lukašenkos poziciją galima tik spėlioti, nes niekas nežino, kokius atsakymus jis duoda į V. Putino pasiūlymus, ir ką šis jam siūlo, sako Baltarusijos opozicijos aktyvistas Sergejus Bulba „24 kanalui“.

S. Bulba sako, kad informacija apie Kremliaus spaudimą A. Lukašenkai yra tik spėjimas, niekas negali tiksliai žinoti, kas vyksta tarp dviejų diktatorių, ne viskas taip aišku.

Putinas turi agentų visose Baltarusijos jėgos struktūrose, jis supranta tikrąsias žmonių nuotaikas. Jis mato, kad baltarusiai visiškai nepasirengę kariauti su bet kuo, juolab su Ukraina.

„Putinas supranta, kad įtraukdamas tokią kariuomenę į karą, jis gali turėti daugiau problemų nei naudos“, - komentavo opozicionierius.

 

Be to, Baltarusijos baudžiamajame kodekse atsirado straipsnis už sąmoningą perbėgimą į priešo pusę. Anksčiau to nebuvo, bet dabar atsirado, nes visi supranta, kad baltarusių karininkai nori pereiti į Ukrainos pusę, jei Baltarusija vis dėlto įsitrauks į karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(0)
(191)

Komentarai (2)