Nukalė dešimtis sovietų lėktuvų. Kanada perduos Ukrainai legendinį ginklą „Sidewinder“: kas apie jį žinoma (Video)  ()

Nepaisant to, kad raketa buvo pradėta naudoti 1956 m., JAV oro pajėgose raketa bus naudojama iki 2050 m. Kanadiečiai Ukrainos kariuomenei perduos dešimtis raketų, galinčių pataikyti į taikinius oro kovose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „Ramstein“ formato kontaktinės grupės rezultatais, Kanada paskelbė apie AIM-9 „Sidewinder“ raketų tiekimą Ukrainai. Tai gegužės 25 d. pranešė Kanados vyriausybės spaudos tarnyba.

Kanados gynybos ministrė Anita Anand paskelbė apie 43 raketų AIM-9 pristatymą Ukrainai. Šaudmenys bus pervežti iš Kanados kariuomenės sandėlių. Pažymima, kad šios raketos turėtų padėti Ukrainai apsiginti danguje nuo vykstančių Rusijos atakų.

Kas žinoma apie AIM-9 „Sidewinder“ raketą?

AIM-9 yra amerikietiška raketa, kurią gamina „Raytheon“. Oras-oras raketa buvo priimta 1956 m. ir vis dar yra gaminama. Per tuos metus buvo atlikta nemažai jos modernizacijų. Šiais laikais AIM-9 X versija ginkluoti net 5 kartos naikintuvai F-35.

Sovietų Sąjunga nukopijavo raketą AIM-9 ir sukūrė K-13/R-13. Inžinieriai ją sukūrė atvirkštinės inžinerijos būdu, amunicijos pavyzdį perdavė Kinija.

Pagrindinės charakteristikos:

  • masė — 85,3 kg;
  • ilgis — 3,02 m;
  • skersmuo — 127 mm;
  • kovinės galvutės svoris – nuo 4,5 kg iki 11 kg;
  • veikimo spindulys iki 35 km;
  • maksimalus greitis viršija 2,5 macho.

 

Su AIM-9 buvo numušta dešimtys sovietinės gamybos lėktuvų, iš viso buvo pagaminta daugiau nei 200 000 vienetų. Yra daugiau nei 10 raketų versijų, kurias gaus Ukraina, nežinoma. Pateiktos specifikacijos atspindi bazinę AIM-9 versiją. Yra žinoma, kad JAV oro pajėgos planuoja naudoti raketas bent iki 2050 m.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()